Kako animirati vektorske ilustracije bez kodiranja? — radionica u Startit Centru Beograd

Događaj će biti održan u četvrtak, 28. novembra, sa početkom u 18 časova.

Marija Jevtić - 21. Novembar, 2019.

Većinu flat animacija (interfejs sa minimalnom upotrebom stilskih elemenata) koje se prave u After Effects-u potrebno je eksportovati kao svima poznat GIF format. Dizajneri znaju da to može da napravi problem zbog same težine fajla, pogotovu ako ih ima mnogo na jednoj stranici, a i učitavanje bi tu trajalo mnogo duže nego što je poželjno. Sada svi imaju mogućnost da animiraju vektorske grafike uz pomoć onlajn programa i bez uključivanja programera u taj proces. Tako je nešto što je nekada nemoguće postalo veoma moguće.

Na ovoj radionici će svi prisutni moći da se uvere da je pravljenje jednostavnih animacija postalo veoma lako. Ovaj tip vektorskih animacija je nešto što tek treba da se prihvati kao standard u budućnosti, pogotovo za aplikacije i veb stranice. 

Događaj će se odvijati u dva dela: predavanje od pola sata i radionica u trajanju od sat vremena.

Za radionicu je potrebno imati svoj računar sa instaliranim Adobe Ilustrator-om i po mogućstvu Syntra Small ili drugim code editor-om. Code editor program je potreban kako bi se dodala jedna linija koda koja pomaže pri upload-u elementa

Predavač

Nikola Dimitrijević — Senior Designer @Catena Media

Nikola se bavi održavanjem AskGamblers brenda već 4 godine. To postiže tako što kreira odgovarajuće vizuale na svakodnevnom nivou. Do sada je napravio preko 15.000 grafika koje su služile za raznorazne promocije. Stekao je mnogo iskustva u poslednjih 10 godina u ovom poslu. Ima podsticaj sa razvitkom novih tehnologija da i sam testira i primenjuje nove načine pripreme vizuala.

Kome je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno svim grafičkim dizajnerima interaktivnih medija od junior do senior pozicija, koji žele da čuju nešto više o SVG (skalabilne vektorske grafike) animaciji i unaprede svoja znanja. 

Prijava

Događaj će biti održan 28. novembra od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvo je besplatno, ali prijava putem forme je obavezna. Broj polazinika na radionici je ograničen na 25 učesnika.