Još jedan uspjeh timova sa Startap akademije - PubSonic ide do Silicijumske doline

Bliži se nova Startap akademija, prijave su već otvorene, a timovi sa prošle nižu uspjeh za uspjehom. Nedavno smo pisali o tome kako je DataMaid dobio investiciju, a sada je PubSonic primljen na program Connect u akceleratoru Blackbox u Silicijumskoj dolini. Za program je odabrano 8 startapa, a PubSonic je jedini iz Srbije. Akcelerator vodi Fedi Bišera i sam program je specijalizovan

Uglješa Erić
25/09/2013

Bliži se nova Startap akademija, prijave su već otvorene, a timovi sa prošle nižu uspjeh za uspjehom. Nedavno smo pisali o tome kako je DataMaid dobio investiciju, a sada je PubSonic primljen na program Connect u akceleratoru Blackbox u Silicijumskoj dolini.

Za program je odabrano 8 startapa, a PubSonic je jedini iz Srbije. Akcelerator vodi Fedi Bišera i sam program je specijalizovan za uspješne startape van američkog tla. Program se plaća, a PubSonic je dobio podršku od samog Blackbox-a i partnera iz Njujorka.

Konkurencija za ulazak u program je bila velika jer svi startapi van doline imaju želju da je posjete i prikupe kontakte i poznanstva.

Kontakti su najbitniji

Upravo poznastvo je i dovelo do toga da tim konkuriše i na kraju bude i primljen. Fedija je Vladan Petrović, jedan od osnivača i CTO PubSonica, upoznao na Balkan Venture Forumu u Sofiji, a nakon toga ga je upoznala i Ivana Gađanski, takođe osnivač, na Shift konferenciji u Splitu.

Nakon inicijalnog kontakta usledili su razgovori kad ih je Fedi pozvao da apliciraju za BlackBox Connect program.

Kao glavne prednosti ovog programa Ivana vidi kontakte i povezivanje sa fondovima iz Amerike:

Kada smo dobili poziv sa naše strane dileme nije bilo, jako malo startapa iz Evrope krene od ideje i stigne do Silicijumske doline za nekih 6 meseci. Takođe, iskustvo i kontakti biće neprocenjivi.

Od poznanstava najviše očekuju od osnivača Neo4j koji su među glavnim govornicima. Neo4J je rešenje za baze podataka koje koriste grafove, umjesto klasičnih baza koje koriste relacije. Bez ulaska u dalje objašnjavanje, dovoljno je reći da su ove baze hiljadama puta brže u pretraživanju od klasičnih, posebno u kompleksnim situacijama kakvo je pretraživanje naučnih radova po više kriterijuma, na čemu se i bazira PubSonic.

Vladan navodi kako će ovo poznanstvo dovesti do toga da dobiju bolju podršku i brže implementiraju čitav sistem:

Neo4j smo otkrili kada smo tražili rešenje koje bi bilo optimalno za tehničke zahteve koje mi imamo. Imamo u planu da ga koristimo, ali još nismo u potpunosti krenuli u razvoj, tako da bi kontakt sa osnivačem jako koristan kako bi brže dosli do konkretne podrške.

Ekipi žellimo puno zanimljivih iskustava u Americi, a vi pratite Startit jer vas uskoro očekuju nove vijesti za Startap akademiju koja može i vama da bude prekretnica u životu.

 

Uglješa Erić

Objavio/la članak.

sreda, 25. Septembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije