Spark.Me je konferencija koja želi da pokrene preduzetničku iskru koja leži u svima nama. Održava se od 26 – 27. septembra u Budvi u hotelu Splendid. Posebna stvar, koja je rame uz rame sa predavačima od kojih može da se nauči mnogo je takmičenje za startape koje pobjednika vodi u Njujork na Tech Crunch Disrupt Alley 2014.

Kada uz sve to dodamo more, sunce i odličan ambijent hotela Splendid, dobijamo dovoljno motivišućih stvari da posjetimo konferenciju.

Konferenciju smo već najavili, i sada pravimo malo podsjećanje 5 dana pred isticanjem roka za prijavu na takmičenje.

Startap takmičenje

Pravo na učešće imaju sve privatne kompanije osnovane posle aprila 2012. godine bez obzira gde su registrovane, koje su do sada ili bootstrapovale ili dobile investicije u ukupnom iznosu ne većem od 2,5 miliona USD. 

Prijavu je potrebno popuniti do 10. septembra 2013. preko formulara na sajtu. U razmatranje će se uzeti samo postojeći funkcionalni i projekti (alfa ili beta faza). Sve informacije mogu da se nađu na zvaničnoj stranici.

Opis projekta mora obavezno da sadrži:

Predavači

U okviru konferencije, nastupiće domaći i inostrani predavači koji imaju za cilj da prenesu iskustva koja su njih dovela do sadašnjih pozizicja.
Neki od ključnih su Dr. Eli Opper koji je radio za ministarstvo industrije i razvoja Izraela, a sada je konsultant za tehnološke kompanije, Ryan Fujiu glavni i odgovorni za rast broja korisnika na servisu About.Me, Chris Varenhorst inženjer u Dropboxu koji je već prodao svoj startap 2010. godine.

Ostali predavači ne zaostaju sa iskustvom, a listu svih možete pogledati na sajtu.

Lokacija održavanja

SPLENDID-CONFERENCE-SPA-RESORT018

Pored svega navedenog, veliki plus za konferenciju je i lokacija održavanja. Sama konferencija će biti održana u svečanoj sali hotela Splendid, uz nezaobilazna druženja na plaži. Odlična prilika da se uz predavanja i takmičenje na par dana pobjegne iz gradske vreve i odmori na obali mora.

Startit.rs je zvanični medijski partner konferencije.