Joberty ima 100.000 korisnika, lansira globalnu verziju svoje platforme

Jedna od većih novina na Joberty 3.0 je uvođenje AI matching sistema zapošljavanja.

Stefan Alidini
06/09/2023

Joberty, platforma za zapošljavanje i razmenu iskustava o radu u IT sektoru, koju koristi više od 100.000 ljudi, od sada će biti dostupna u svim zemljama sveta. 

Joberty omogućava korisnicima da istražuju recenzije, poslove, kompanije i plate u IT-ju, van granica svoje zemlje, kao i da pretražuju opcije remote rada u regionu i na globalnom nivou. Takođe, mogu da učestvuju u diskusijama u okviru internacionalne IT zajednice.

Jedna od većih novina na Joberty 3.0 je uvođenje AI matching sistema zapošljavanja, koji treba da znatno unapredi celokupno iskustvo potrage za poslom:

„Ono gde mi želimo da pomognemo jeste da kandidate u toku potrage podsetimo na šta je sve bitno obratiti pažnju da bi njihovo celokupno poslovno iskustvo ocenili na visokom nivou i da bi pronašli kompaniju koja je najbolja opcija za njih. 

Od sada će korisnici nakon ispunjavanja svog profila na Joberty-u dobiti jasne preporuke za poslovne prilike i kompanije koje su u skladu sa njihovim željama, ali ne samo u smislu radne pozicije i plate”, navode iz kompanije.

Sistem radi na principu da kandidati detaljno opišu svoj profil, preferencije i očekivanja od budućeg posla, poput kulture kompanije, projekata, tehnologija, plate i benefita, načina rada i svog daljeg razvoja, dok kompanije jasno definišu potrebne veštine i senioritet za svoje oglase. 

Na osnovu tih podataka, algoritam pod imenom „Perfect match” preporučuje kandidate koji najviše odgovaraju zahtevima i željama kompanija, čime se maksimizuje kompatibilnost i povećavaju šanse za zapošljavanje, odnosno popunjavanje slobodne pozicije.

Razvoj AI sistema trajao je više meseci i uključivao ceo Joberty tim koji je radio na data strategiji i selekciji parametara i njihove težine. Nakon fidbeka prvih korisnika, iz Joberty-ja očekuju da će nastaviti sa unapređivanjem algoritma na osnovu novih povratnih informacija, rekli su predstavnici kompanije.

Joberty veruje da njihov sistem može da parira sličnim platformama na globalnom nivou, jer imaju prednost u bazi od 100.000 developera iz regiona jugoistočne Evrope, koji su poznati po odličnim tehničkim znanjima, iskustvu, kulturološkoj bliskosti i poznavanju jezika, koji zajedno sa jedinstvenom tehnologijom i iskustvom mogu da pomognu uspehu njihovih rešenja.

Joberty je osnovan 2019. godine i do sada je poslovao u 6 zemalja jugoistočne Evrope. Platformu koristi više od 2.000 IT kompanija.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

sreda, 6. Septembar, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije