Sequoia Capital u petak je investitore obavestio da su neki lični podaci i finansijske informacije kompanije kompromitovane, kako prenosi Business Insider.

Kompanija je navela da je do kompromitovanja došlo kada je jedan zaposleni uspešno hakovan putem phishing napada. Fišing napadi su vrsta napada socijalnog inženjeringa, gde se kopira izgled veb-stranica kojima se veruje, kako bi se pribavili osetljivi podaci poput lozinki ili broja kreditnih kartica.

Sequoia Capital je jedan od najstarijih i najvećih fondova preduzetničkog kapitala Silicijumske doline, i upravlja investicionim fondovma u vrednosti od preko 38 milijardi dolara za klijente poput univerziteta, neprofitnih i humanitarnih organizacija i za druge veće finansijske institucije.

Kako se navodi, kompanija je kontaktirala nadležne organe i prati situacju, ali još uvek nije naišla na pokušaje eksploatacije dobijenih informacija.

U izjavi za Business Insider, portparol kompanije je rekao: „Žao nam je što je do ovoga došlo i obavestili smo sve aktere na koje ova situacija utiče. Uložili smo znatna sredstva u bezbednost, i nastavićemo to da činimo, jer se konstantno borimo protiv novih sajber pretnji.”