Jedan bitkoin vredi 10.000$ — najpopularnija kriptovaluta dostiže novi rekord

Početkom godine bitkoin je vredeo 1.000 dolara. Sada, pred kraj godine, vredi deset puta više.

Pošto se celog ponedeljka vrednost bitkoina muvala oko 9.500 dolara i u jednom trenutku dostigla čak 9.731,51 dolar, konačno je došla do čitavih 10.000. Kako piše CoinDesk, trend rasta je stabilan, pa je moguće da će vrednost ovih dana nastaviti da raste do 10.400 dolara.

Takođe, ukupna vrednost tržišta kriptovaluta sada je veća od 300 milijardi dolara.  Od toga bitkoin uzima 158 milijardi.

I vrednost bitkoina i čitavog tržišta je jasan znak brzog razvoja kriptovaluta, pogotovo u svetlu toga da je vrednost tržišta početkom novembra bila 200 milijardi dolara, a u junu 100 milijardi.

Neki analitičari dostizanje vrednosti od pet cifara vide u tome što je Chicago Mercantile Exchange (CME) objavio da u decembru bitkoin postaje deo njegovih berznaskih transfera. S tim da CME neće dozvoliti trgovanje fjučersima bitkoina koje je 20 odsto iznad ili ispod cene porvnanja od prethodnog dana.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Sanja Vatić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu