Javni poziv za Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja — ukupan fond 2.500.000 evra

Poziv za učešće u programu je otvoren dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2019. godine.

Marija Milutinović - 19. Novembar, 2019.

Ministarstvo privrede Republike Srbije u saradnji sa Kancelarijom za upravlјanje javnim ulaganjima i Fondom za razvoj Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za učešće u „Programu promocije preduzetništva i samozapošlјavanja“ namenjeno početnicima i mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima.

Kako navode organizatori, cilј programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata, kao i podsticanje samozapošlјavanja i stvaranje novih radnih mesta u Srbiji. Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju ovog programa su 300.000.000 dinara, a sam program se sastoji od:

U skladu sa programom, krediti odobreni od strane partnerskih banaka mogu se koristiti za finansiranje investicionih ulaganja (nabavka proizvodne opreme, mašina, postrojenja, sadnica, kupovina ili adaptacija poslovnog ili proizvodnog prostora i sl.), za finansiranje operativnih troškova poslovanja u skladu sa internim procedurama i kreditnom politikom poslovne Banke.

Informacije o Programu, kao i neophodnoj dokumentaciji možete naći na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore SrbijePoziv za učešće u programu je otvoren dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2019. godine.