Javni poziv za Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja — ukupan fond 2.500.000 evra

Poziv za učešće u programu je otvoren dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2019. godine.

Ministarstvo privrede Republike Srbije u saradnji sa Kancelarijom za upravlјanje javnim ulaganjima i Fondom za razvoj Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za učešće u „Programu promocije preduzetništva i samozapošlјavanja“ namenjeno početnicima i mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima.

Kako navode organizatori, cilј programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata, kao i podsticanje samozapošlјavanja i stvaranje novih radnih mesta u Srbiji. Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju ovog programa su 300.000.000 dinara, a sam program se sastoji od:

  • petodnevnih obuka za izradu poslovno-investicionog plana koji organizuje Privredna komora Srbije,
  • garancija za kredite koje će odobriti izabrane poslovne banke, a koja pokrivaju  60 odsto svakog individualnog kredita uklјučujući iznos redovne kamate,
  • povolјnih bankarski kredita u maksimalnom iznosu od 3.600.000 dinara,
  • bespovratnih sredstava (granta) korisnicima kredita koji ispune uslove programa u iznosu do 20 odsto od ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru programa,
  • stručne, besplatne savetodavne pomoći i podrške koju sprovodi Privredna komora Srbije.

U skladu sa programom, krediti odobreni od strane partnerskih banaka mogu se koristiti za finansiranje investicionih ulaganja (nabavka proizvodne opreme, mašina, postrojenja, sadnica, kupovina ili adaptacija poslovnog ili proizvodnog prostora i sl.), za finansiranje operativnih troškova poslovanja u skladu sa internim procedurama i kreditnom politikom poslovne Banke.

Informacije o Programu, kao i neophodnoj dokumentaciji možete naći na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore SrbijePoziv za učešće u programu je otvoren dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2019. godine.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Marija Milutinović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu