Javni nastup i osnove organizovanja — besplatna radionica u Startit Centru Zrenjanin

Dvodnevna radionica će biti održana 10. i 11. novembra.

Marijana Milićev - 29. Oktobar, 2018.

U Startit Centru Zrenjanin će biti održana dvodnevna besplatna radionica o javnom nastupu i osnovama organizovanja u subotu, 10. novembra, od 16 do 20 časova i nedelju, 11. novembra, od 12 do 16 časova.

Dvodnevna, besplatna, obuka o javnom govoru i javnom nastupu se oslanja na osnove organizovanja zajednice i metodologiju profesora Maršala Ganca sa Harvard Univerziteta.

Prvi dan je predviđen za teme javnog govora i javnog nastupa, dok će se drugog dana biti obrađivane teme liderstva i organanizovanja. Prisutni će imati priliku da naprave svoje prezentacije i da pozovu ljude na prezentaciju o temama koje su njima važne. Uz to će moći da se priključe kampanji ‚‚U ime kulture”, koja za cilj ima promovisanje postojećih i stvaranje novih kulturnih sadržaja u Zrejaninu.

Radionica se realizuje u saradnji sa organizacijom Srbija u pokretu.

Predavanje je namenjeno svima onima koji veruju da kulturna scena u Zrenjaninu može biti unapređena i imaju želju da daju svoj doprinos.

Predavači

Marina Pavlić, predsednica UG Srbija u pokretu, ima 9 godina iskustva u oblasti organizovanja zajednice i udruživanju ljudi da pokreću promene u svom okruženju koje su njima važne. Asistent je na Harvardovom online kursu profesora Maršala Ganca o organizovanju zajednice.

Željan Popov, diplomirani filozof, omladinski aktivista, jedan od osnivača i kopredsednik Zrenjaninske omladinske razvojne organizacije — ZORO. Kroz porogram mentorske podrške Srbije u pokretu sticao je iskustva u oblasti društvenog organizovanja na lokalu. Jedan od pokretača neformalne biciklističke inicijative Zrenjaninska Kritična masa.

Prijava

Dvodnevna radionica o javnom nastupu i osnovama organizovanja biće održana u subotu, 10. novembra, od 16 do 20 časova i nedelju, 11. novembra, od 12 do 16 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, na prvom spratu).
Program je besplatan, ali je broj ograničen na 25 polaznika. Organizatori žele da ovom programu prisustvuju oni koje ova tema zaista zanima, pa sve zainteresovane mole da se prijave samo ako su sigurni da će oba dana moći da joj prisustvuju.

Prijave su otvorene na ovom linku do popune mesta.

U slučaju kada se neko od učesnika prijavio, a nije u mogućnosti da pohađa seminar, organizatori ih mole da se jave bar dva dana ranije kako bi mogli da pozovu sve zainteresovane, koji se nalaze na listi čekanja.