Desetonedeljni JavaScript kurs u organizaciji DaFED-a — Prijave otvorene do 19. marta

Po prvi put će gradivo kursa obuhvatiti i osnovne pojmove računarskih nauka neophodnih za bolje razumevanje programiranja uopšte.

Marija Gavrilov
02/03/2017

Nakon više od četiri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja i radionica, kao i tri uspešna JavaScript kursa u Novom Sadu i Beogradu, udruženje DaFED ponovo pokreće JS kurs u Novom Sadu od 21. marta 2017.

Kurs je u celosti posvećen JavaScriptu (sa dodatkom jQueryja u manjoj meri) i obuhvata njegove osnove (promenljive, petlje, naredbe grananja…) kao i neke naprednije koncepte (prototipno nasleđivanje, closures, IIFE, ES6…).

Takođe, po prvi put gradivo kursa će obuhvatiti i osnovne pojmove računarskih nauka (poput različitih brojevnih sistema, algoritama, struktura podataka…) neophodnih za bolje razumevanje programiranja uopšte.

Program

Program traje deset nedelja i obuhvata 40 časova, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima (utorkom i četvrtkom od 19h do 21h) i obuhvataju teoriju i praktičan rad.

Tokom kursa će biti pokrivene sledeće teme:

 1. Nedelja – Uvod u JavaScript jezik
 2. Nedelja – Osnove JavaScript jezika
 3. Nedelja – Osnove i “this” referenciranje
 4. Nedelja – Uvod u nasleđivanje u JavaScript  jeziku
 5. Nedelja – Nasleđivanje i JavaScript u browseru i na webu
 6. Nedelja – Osnove jQuery-ja i praktičan rad sa njim
 7. Nedelja – Osnove MV* i JavaScript aplikacija
 8. Nedelja – Backend i baze kroz JavaScript
 9. Nedelja – Pisanje testova u JavaScriptu i alati za konfiguraciju i deploy (Grunt, Bower, Gulp…)
 10. Nedelja – Koncept grupnog učenja na primeru VueJS framework-a
 11. Nedelja – Koncept grupnog učenja na primeru VueJS framework-a. Priprema za dalje

Detaljan program pogledajte ovde.

Osim dva zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

Nakon kursa se radi završni projekat koji obuhvata sve pređeno na kursu. Učešće mogu uzeti svi polaznici koji završe kurs kao i polaznici prethodnih kurseva. Opciono u zavisnosti od individualnih želja projekat se može realizovati i/ili nadograđivati koristeći razne framework-e i platforme uz podršku ostalih polaznika i predavača.

S obzirom da se učenje ne završava završetkom kursa, svi polaznici dobijaju mogućnost da postanu članovi DaFED Alumni grupe koja okuplja sve ljude koji su do sada prošli neki od DaFED kurseva. Aktivnosti grupe se ogledaju u zajedničkom daljem učenju, internim okupljanjima, deljenju informacija i znanja. Takođe, članovi imaju benefite prioritetnosti u izvesnim DaFED aktivnostima.

Broj polaznika u grupi je od 5 do 15.

Kome je namenjen

Kurs je namenjen svima onima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju rešenja sa interneta i može se opisati kao “krpljenje/uklapanje” skriptova sa minimalnim razumevanjem ili čak i bez njega.

Tokom kursa će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u novim pravcima.

Za pohađanje kursa neophodno je:

*Postoji mogućnost iznajmljivanja računara tokom trajanja kursa.

Predavač

Predavač je Nenad Pavlov koji se programiranjem bavi već 13 godina, a poslednjih 6 profesionalno kao front-end developer sa naglaskom na JavaScriptu kao takvom i u različitim oblicima (jQuery, ImpactJS, AngularJS, NodeJS, socket.io…). Najveći deo profesionalne karijere proveo je u HintTechu i A51 (ActiveCollab). Pored toga je radio na mnoštvu freelance projekata. Sve češće se nalazi u ulozi vođe projekata i predavača. Trenutno je aktivan u Fintech i startup industriji kao programer i konsultant.

Kotizacija

Cena kursa iznosi 60.000 dinara, a moguće je plaćanje u tri rate: prva rata unapred, druga rata nakon četiri nedelje i treća rata nakon osme nedelje.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 19. marta, odnosno dok se ne popune mesta.

Marija Gavrilov

Objavio/la članak.

četvrtak, 2. Mart, 2017.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ

Miodrag

petak, 3. Mart, 2017.

A ko se to "aktivno bavi front-end" ako kopira i "krpi" kod sa interneta? Moglo je proći bez te opaske, pošto je na nivou uvrede u svetu programiranja, i da su samo rekli da je za FE početnike i one koji bi želeli time da se bave. Preskup kurs za svakog ko se već bavi sa FE pošto su im potrebne teme iz svega par nedelja. Mene bi zanimala samo 9ta nedelja npr. pošto su tooling i TDD u JS poprilično šaroliki pa bih voleo da čujem nekog ko se 13 godina bavi time u Srbiji.

Nikola

četvrtak, 2. Mart, 2017.

Preskupo! Ovaj kurs svakako deluje kao dobra prilika da se studenti završnih godina upuste u malo konkretniju, tržišnu priču programiranja kako bi imali bolju sliku na ono što ih čeka kada počnu da rade. Sve bi bilo idealno da nije cifra ovoliko napumpana, 500e za 40h je previše čak i za one koji rade kao front-end developeri.