Januarski hakaton i radionica na temu servisa i aplikacija za bolji Novi Sad

Hakaton će se održati u subotu 27. januara u novosadskom Startit Centru sa početkom u 9č.

Miloš Aleksić - 9. Januar, 2018.

Pridružite nam se na OrganiCity Hakatonu i radionici 27. januara, u novosadskom Startit Centru, u ulici Miroslava Antića 2, sa ciljem da razvijemo servise za bolji Novi Sad. Prijavite se kako biste rešili prethodno identifikovane probleme ili predložili svoja rešenja za opšte dobro građana Novog Sada.

Cilj događaja je da se naprave korisni i održivi servisi koji pomažu građanima Novog Sada da se reše određeni izazovi i/ili ideje. Učestvovanjem na Hakatonu i radionici uključujete se u trku za nagradu od 1000EUR koliko dobija pobednik na završnom Hakatonu.

Opis hakatona

Na hakatonu će učestvovati odabrane ekipe od 3-4 člana koje imati priliku da svoje programerske sposobnosti spoje sa kreativnošću i razviju najbolje rešenje. Takmičari će tokom 24 sata uz pomoć mentora razvijati aplikacije od koristi za građane Novog Sada.

Za jedan dan ne možemo da uradimo mnogo, ali ostavljamo prostora od 10 dana da završite svoje ideje kada će svaki tim održati prezentaciju svog servisa-aplikacije.

U okviru Hakatona biće objašnjena upotreba OrganiCity platforme gde je potrebno da šaljete podatke/merenja i informacije koje vaš servis realizuje, kako bi se potencijalno podaci mogli dalje koristiti.

Opis radionice

Na radionicama radimo na identifikovanju ideja koje bi tehnički rešile postojeće ili nove izazove. Kroz međusobnu diskusiju dolazimo do zajedničkih rešenja koja će pomoći/olakšati/ulepšati život građana NS. Učesnik koji identifikuje određenu ideju ima puno pravo da bude u timu na narednom Hakatonu koji prijavi ideju i zajedno učestvuje u borbi za glavnu nagradu, ili može i sam da sakupi tim i uradi prijavu ideje za naredni Hakaton.

Uslovi i pravila

Ponesite svoje računare, hrana i piće će biti obezbeđeni. U obzir dolaze i ideje koje nisu na listi, kao i servisi koji su već razvijeni i koji bi se priključili i slali merenja na OrganiCity platformu, pod uslovom da aplikacija ili servis bude/jeste javno korisna za širu grupu ljudi.

Serija radionica i hakatona organizovana od strane kompanije DunavNET u okviru OrganiCity projekta doneće nam servise i usluge za bolji Novi Sad.

Adresa projekta sa više informacija dostupna je na sledećem linku: http://organicity.eu/

OrganiCity, između ostalog je open data platforma sa različitim nivoima pristupa koja ima za cilj da sakupi što više podataka za gradove i ukoliko to vlasnici podataka dozvole omogući pristup podacima od strane trećih lica.

Prijava

Prijava za hakaton i radionice se vrši putem ovog linka (morate odabrati da li se prijavljujete za radionicu ili hakaton).