Izazovi i prepreke jednog fotografa venčanja — meetup u Startit Centru Novi Sad

Događaj će se održati u četvrtak, 9. maja, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 26. April, 2019.

U Startit Centru Novi Sad, 9. maja, u 18 časova održaće se prvi u nizu novosadskih Razgovora sa Dejanom — fotografkinjom iz Beograda. Ovaj put gost razgovora biće Nemanja Dimitrić, fotograf iz Novog Sada.

Fotografisanje venčanja je događaj koji je spoj formalne ceremonije i neformalne zabave nakon samog čina, što ga čini jednim od najzahtevnijih za slikanje. Na meetupu će biti diskutovano o tome šta u praksi znači biti wedding fotograf, sa kakvim izazovima i preprekama se suočavaju fotografi pri obradi fotografija i gde najčešće greše, šta sve treba znati ako želite da počnete da se bavite ovom vrstom fotografije.

Skup organizuje udruženje za organizaciju događaja Event Room, a dodatno će ga ulepšati i zasladiti Modla 180°C.

Kome je namenjeno?

Okupljanje je namenjeno svim zainteresovanim foto entuzijastima, bez obzira na iskustvo.

O predavačima

Dejana Batalović — Profesionalni fotograf — živi i radi u Beogradu. Bavi se fotografisanjem venčanja, portreta i proizvoda. Klijenti su joj, između ostalih, Vice Srbija, Boya porcelan, Petite Geneve Petrović, Cyber: Few Good Men, Ovation BBDO, Red Production, Modla 180C i Vesna Kracanović. Krajem prošle godine, inicirala seriju edukativnih razgovora o fotografiji.

Nemanja Dimitrić — Rođen i odrastao u Novom Sadu. Bavi se profesionalno fotografijom sedam godina, ali fotografiše daleko duže. Nakon gimnazije završava Grafičko inženjerstvo na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Iako nema formalno obrazovanje iz fotografije, Nemanja iza sebe ima sate uložene u čitanje, istraživanje, gledanje video materijala i naravno vežbe. Pored fotografije, ljubitelj je naučne fantastike, putovanja u neograničenoj količini i bitter lemon-a iz limenke.

Prijava

Događaj ‚‚Izazovi i prepreke jednog wedding fotografa” biće održan 9. maja od 18 časova u novosadskom Startit centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem sledećeg linka.