Izabrano 40 startapa koji će pičevati na BVF, među njima TruckTrack, Yanado, Strawberry Energy i Fliiby

Ivan Kovačević - 13. Novembar, 2013.

U Beogradu se 19. i 20. novembra održava Belgrade Venture Forum, događaj koji ima za cilj da spoji inovativne regionalne preduzetnike sa vodećim izvorima kapitala iz cele Evrope.

Kao što smo već najavili ranije na startitu, ovogodišnja konferencija je u najvećoj meri namenjena startapima, pristiglo je preko 130 prijava za takmičenje startapa, od kojih je žiri odabrao 40 najperspektivnijih.

Među startapima koje smo do sada imali priliku da predtsavimo na Startitu, a koji su izabrani u 40 najboljih, nalazi se zrenjaninski Fliiby i dva beogradska startapa koji su do sada već pobeđivali na različitim takmičenjima, TruckTrack i Strawbery Energy. Među 40 najboljih je i novosadski Yanado, nastao kao rezultat prvog faila njegovog osnivača i povremenog autora startita, Ivana Mojsilovića.

Kvalitet timova se procenjivao na osnovu nekoliko parametara, a neki od ključnih faktora u izboru timova su bili potencijal biznis ideje, iskustvo članova tima, spremnost tima za investiciju, kao i drugi parametri poput kompetitivne prednosti nad konkurentima, inovativnost i tehnologija proizvoda i naravno kvalitet prezentacije.

Organizatori su se potrudili da najboljim startapima obezbede i vredne nagrade. Za najbolji pitch, StartLabs je obezbedio nagradu u vrednosti od 1.000 evra, a među ostalim nagradama su i ulazak u  program StartLabs-a, aranžman na eksluzivnoj investitorskoj mreži Investor Network PLACEPRO, mentorske i konsultantske usluge.

Belgrade Venture Forum  događaj organizuje Serbia Venture Network u saradnji sa svojim partnerima, održava se 19. i 20. novembra 2013. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Sve informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu događaja.