Italija ima najtransparentnije informisanje o epidemiji korona virusa

Sektor za civilnu zaštitu Italije objavio je otvorenu bazu podataka o dosadašnjem stanju epidemije korona virusa.

Tomislav Jelesijević
11/03/2020
mapa italija

U okviru značajnijeg informisanja javnosti o stanju epidemije u Italiji, Sektor za civilnu zaštitu, zadužen za predviđanje, prevenciju i upravljanje vanrednim situacijama, omogućio je javnosti otvorenu bazu podataka sa svim dosadašnjim zabeleženim slučajevima infekcije korona virusom. 

Time je, pored dosadašnjeg konstantnog obaveštavanja javnosti o broju zaraženih, sektor omogućio uvid u zabeležene slučajeve, s fokusom na dodatnu segmentaciju prema provincijama i regionima.

Na osnovu postavljene otvorene baze podataka moguće je videti ukupan broj slučajevima po regionima, sortiran na broj oporavljenih, hospitalizovanih, izolovanih i onih koji su na terapiji. U istoj bazi moguće je videti i podelu ukupnog broja ispitanih, kojima je utvrđeno da li su pozitivni ili negativni na korona virus. 

Zvanično izveštavanje o epidemiji u Srbije imamo na sajtu covid-19, i u trenutnoj praksi je dvodnevno javljanje sa vestima o broju testiranih i zaraženih, ali bez detalja. Prilikom posete sajtu možete se dodatno informisati o preventivnim merama koje su posavetovane radi lične bezbednosti.

Tomislav Jelesijević

Objavio/la članak.

sreda, 11. Mart, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije