Italija ima najtransparentnije informisanje o epidemiji korona virusa

Sektor za civilnu zaštitu Italije objavio je otvorenu bazu podataka o dosadašnjem stanju epidemije korona virusa.
mapa italija

U okviru značajnijeg informisanja javnosti o stanju epidemije u Italiji, Sektor za civilnu zaštitu, zadužen za predviđanje, prevenciju i upravljanje vanrednim situacijama, omogućio je javnosti otvorenu bazu podataka sa svim dosadašnjim zabeleženim slučajevima infekcije korona virusom. 

Time je, pored dosadašnjeg konstantnog obaveštavanja javnosti o broju zaraženih, sektor omogućio uvid u zabeležene slučajeve, s fokusom na dodatnu segmentaciju prema provincijama i regionima.

Na osnovu postavljene otvorene baze podataka moguće je videti ukupan broj slučajevima po regionima, sortiran na broj oporavljenih, hospitalizovanih, izolovanih i onih koji su na terapiji. U istoj bazi moguće je videti i podelu ukupnog broja ispitanih, kojima je utvrđeno da li su pozitivni ili negativni na korona virus. 

Zvanično izveštavanje o epidemiji u Srbije imamo na sajtu covid-19, i u trenutnoj praksi je dvodnevno javljanje sa vestima o broju testiranih i zaraženih, ali bez detalja. Prilikom posete sajtu možete se dodatno informisati o preventivnim merama koje su posavetovane radi lične bezbednosti.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu