Ionic vs OnsenUI — meetup o korišćenju JavaScripta za kreiranje mobilnih aplikacija

Događaj će se održati u četvtak, 19. aprila u Startit Centru Subotica.

Željko Crnjaković - 12. April, 2018.

Meetup će pokriti temu šta su hibridne mobilne aplikacije, osnovne razlike hibridnih i nativnih aplikacija.

Na događaju će biti predstavljeni Ionic i OnsenUI uz upoređivanje ova dva frameworka za kreiranje hibridnih mobilnih aplikacija. Takođe, biće reči o detaljima vezanim za ove okvire, na šta programer treba da obrati pažnju, koji su problemi i prednosti. Nakon toga će biti objašnjeno šta je Progressive Web App koncept i upoređeno kako se kreiranje PWA razlikuje u odnosu na kreiranje hibridnih aplikacija i koji su tu izazovi.

Slušaocima je dovoljno da poznaju kako rade web i mobilne aplikacije. Ipak, najviše koristi će imati oni koji poznaju neke od naprednih JavaScript frameworka (Angular, Vue, React…). Prisutni će dobiti priliku da steknu uvid u to kako funkcionišu Ionic i OnsenUI, koji problemi se njačešće javljaju, koje biblioteke i alate je najbolje koristiti. Takođe će se upoznati sa PWA pristupom.

O predavaču

Goran Prijić je 2008. počeo da se bavi web developmentom, a mobilnim aplikacijama 2016. godine. Jedan je od osnivača firme Vivify Ideas, koja sada broji više od 60 zaposlenih. Firma se u početku bavila isključivo web razvojem, a od 2016. godine krenula je s razvojem mobilnih aplikacija, uglavnom se orijentišući na hibridni razvoj. Pored developmenta, posvećen je i vođenju firme — kreiranju sistema sa visokom autonomijom timova i sa mogućnostima za iskazivanje i ostvarenje individulanih i timskih telanata.

Prijave

Događaj je zakazan za 19. april u 18 časova u Startit Centru Subotica, Korzo 1 na drugom spratu. Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.