Internet dijalog Srbije 2013

U Klubu Poslanika, 25. juna,  održava se druga konferencije “Internet dijalog Srbije”. Konferenciju organizuje Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), EuroDIG-a (Evropskog dijaloga o upravljanju internetom) i Diplo fondacije. Konferencija pretpostavlja značaj interneta za razvoj Srbije i u tom cilju će obrađivati pitanja unapređenja dijaloga između Vlade, regulatornih tela,

Dunja Lazić
20/06/2013

U Klubu Poslanika, 25. juna,  održava se druga konferencije “Internet dijalog Srbije”. Konferenciju organizuje Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), EuroDIG-a (Evropskog dijaloga o upravljanju internetom) i Diplo fondacije.

Konferencija pretpostavlja značaj interneta za razvoj Srbije i u tom cilju će obrađivati pitanja unapređenja dijaloga između Vlade, regulatornih tela, poslovnog sektora i civilnog društva.


U okviru konferencije održaće se pet panela:

Prvi panel odnosi se na open data policy i o njemu će pored moderatorke Nevene Ružić, pomoćnice generalnog sekretara kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti govoriti panelisti:

Nakon ovog panela održaće se tri paralelna panela na teme bezbednosti i zaštite dece na internetu, digitalnog sadržaj kao izazova i privatnosti i e-trgovine.

Panel o privatnosti i e-trgovini moderiraće Slobodan Marković iz SIEPA a učesnici na panelu biće:

Još jedan zanimljiv panel je svakako Digitalni sadržaj kao izazov na kome će učestvovati i Jelena Jovanović, predstavnica međunarodne Piratske partije a sa njom će govoriti predstavnici RATEL-a, kompanija SBB i Vip Mobile kao i predstavnica Ministarstva spoljne i unutrašnje
trgovine i telekomunikacija.

Za kraj konferencije planiran je panel Budućnost telekoma i interneta na kome će govoriti predstavnici i predstavnice RATEL-a, Telekom Srbija, Orion Telekom, Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, SIEPA, i Saveta Evrope.

Internet dijalog Srbije konferencija je nalik na slične evropske i svetske inicijative, otvorena za neformalne diskusije i razmenu mišljenja između zainteresovanih aktera iz cele Srbije o pitanjima razvoja, upotrebe i upravljanja internetom. Srbija je od samog početka uključena u proces primene tih inicijativa kao osnove za dalji razvoj informacionog društva i interneta.

Prijave su otvorene do sutra, 21.06 a za učešće se morate registrovati slanjem sledećih podataka na e-mail  [email protected]: ime i prezime, institucija i naznaka za koju od tri paralelne sesije ste zainteresovni, budući da su mesta za učesnike ograničena.

Kompletnu agendu možete pogledati ovde.

Dunja Lazić

Objavio/la članak.

četvrtak, 20. Jun, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije