Internet dijalog Srbije 2013

U Klubu Poslanika, 25. juna,  održava se druga konferencije “Internet dijalog Srbije”. Konferenciju organizuje Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), EuroDIG-a (Evropskog dijaloga o upravljanju internetom) i Diplo fondacije.

Konferencija pretpostavlja značaj interneta za razvoj Srbije i u tom cilju će obrađivati pitanja unapređenja dijaloga između Vlade, regulatornih tela, poslovnog sektora i civilnog društva.


U okviru konferencije održaće se pet panela:

Prvi panel odnosi se na open data policy i o njemu će pored moderatorke Nevene Ružić, pomoćnice generalnog sekretara kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti govoriti panelisti:

 • Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija
 • Stanojla Mandić, zamenica Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti
 • Mladen Mladenović, zamenik Sekretara, Narodna skupština RS
 • Predstavnik, projekat SIGA Brazil
 • Predstavnik, Svetska banka (video uključenje)

Nakon ovog panela održaće se tri paralelna panela na teme bezbednosti i zaštite dece na internetu, digitalnog sadržaj kao izazova i privatnosti i e-trgovine.

Panel o privatnosti i e-trgovini moderiraće Slobodan Marković iz SIEPA a učesnici na panelu biće:

 • Ljiljana Stanković, pomoćnica ministra, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija
 • Bojana Nikolić, JP PTT saobraćaja „Srbija“
 • Olga Mirković Maksimović, izvršna direktorka kompanije Limundo 

Još jedan zanimljiv panel je svakako Digitalni sadržaj kao izazov na kome će učestvovati i Jelena Jovanović, predstavnica međunarodne Piratske partije a sa njom će govoriti predstavnici RATEL-a, kompanija SBB i Vip Mobile kao i predstavnica Ministarstva spoljne i unutrašnje
trgovine i telekomunikacija.

Za kraj konferencije planiran je panel Budućnost telekoma i interneta na kome će govoriti predstavnici i predstavnice RATEL-a, Telekom Srbija, Orion Telekom, Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, SIEPA, i Saveta Evrope.

Internet dijalog Srbije konferencija je nalik na slične evropske i svetske inicijative, otvorena za neformalne diskusije i razmenu mišljenja između zainteresovanih aktera iz cele Srbije o pitanjima razvoja, upotrebe i upravljanja internetom. Srbija je od samog početka uključena u proces primene tih inicijativa kao osnove za dalji razvoj informacionog društva i interneta.

Prijave su otvorene do sutra, 21.06 a za učešće se morate registrovati slanjem sledećih podataka na e-mail  IDS2013@mtt.gov.rs: ime i prezime, institucija i naznaka za koju od tri paralelne sesije ste zainteresovni, budući da su mesta za učesnike ograničena.

Kompletnu agendu možete pogledati ovde.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Dunja Lazić

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu