Inspirativne priče i iskustva žena u fokusu ‚‚Women in IT” konferencije u Novom Sadu

Od 31. januara do 3. februara biće održana peta Women in IT konferencija koju organizuje Biznisnova — centar za proaktivno poslovanje u Startit Centru Novi Sad, Galeriji Matice Srpske, Američkom kutku i Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka u Novom Sadu.

Jelena Voćkić - 25. Januar, 2019.

Konferencija Biznisnova — Women in IT  je događaj na kome će fokus biti na inspirativnim pričama i korisnim savetima žena i devojaka koje su se ostvarile u sektoru informacionih tehnologija.

Konferencija je namenjena studentkinjama, mladim ženama i ženama koje žele da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor.

Radionice

Radionice IT veština za žene će biti održane od 1. do 3. februara u Startit Centru, Američkom kutku i Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka. Prijave traju do nedelje, 27. januara, i broj mesta je ograničen.

Teme koje će biti obrađivane na radionicama su:

  1. Kako razviti lični brend? (Milena Milićević, Konsultantkinja za razvoj poslovanja, osnivačica Inat centra i AI Serbia)
  2. Osnove programiranja u JavaScriptu uz p5 biblioteku (Milana Stojadinov, Softverska inženjerka, Rendered Text)
  3. Testiranje softvera u praksi (Aleksandra Čavara i Dragana Marković, QA inženjerke, Polustech)
  4. HR marketing u IT-ju (Biljana Rakić, HR Manager, Execom)
  5. Planiranje karijere u IT-ju (Milica Maksimović, Community Manager, Hashnode)
  6. Sadržaj kao osnovni resurs (vašeg) biznisa (Snežana Marković, Vlasnica kreativne agencije ŽMK)

Putem ovog linka može da se izvršti prijava za neku od ovih radionica.

Govori

Govori uspešnih žena u IT-ju biće održani se 31. januara u Galeriji Matice srpske i otvoreni su i za žene i za muškarce. Samim popunjavanjem formulara izvršena je prijava za učestovanje na govorima. Broj mesta je ograničen i prijave će biti zatvorene kada se popune kapaciteti.

Govore će držati Aleksandra Ognjanović, direktorka Sektora razvoja Erste banke, Tanja Trobok, Project Manager i Business Developer Crowded Room Studio, Jelena Mitrović, autorka tekstova knjige ‚‚Kakva ženska!”, Snežana Pupovac, HR Manager u Eryce AG i Milena Milićević, konsultantkinja za razvoj poslovanja i osnivačica Inat centra i AI Serbia.

Putem ovog linka može da se izvršti prijava za govore.

Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

Kompletan program konferencije dostupan je na ovom linku.