„Inoviraj sa nama — Priče inovatora iz Srbije: Zorica Branković” — serijal epizoda

Prva epizoda serijala će biti emitovana 28. juna u 18 časova.

Tanja Marin
21/06/2021

Ovog leta započinjemo serijal epizoda pod nazivom „Inoviraj sa nama — Priče inovatora iz Srbije” kroz koje ćemo predstaviti inovatore i preduzetnike koji su svoje ideje pretvorili u uspešne poslovne poduhvate. Oni će govoriti o svojim iskustvima, kompanijama i startapima koji posluju u različitim tehnološkim oblastima.

U prvoj epizodi ovog serijala, 28. juna u 18 časova, gost će biti dr Zorica Branković, izvršna direktorka startapa B-Fresh Technologies, a ujedno i naučni savetnik na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu.

Kao neko ko ima dugogodišnje akademsko, a sada i preduzetničko iskustvo, ona će govoriti o tome kako da neko sa akademskom karijerom osnuje svoju kompaniju i započne biznis. Zatim će uporediti koje su veštine potrebne u akademiji, a koje u biznisu, i dati savet na koji način premostiti jaz i steći poslovne veštine. Takođe će svojim iskustvom pokušati da inspiriše i podstakne osobe iz akademskih krugova da svoje inovacije ne ostave zaključane u laboratorijama ili zatvorenim konferencijama, već da pokretanjem biznisa one dobiju upotrebnu vrednost i uticaj na većoj skali. Kako startap B-Fresh posluje u oblasti poljoprivrede, dr Zorica Branković će se osvrnuti i na to kako izgleda spoj poljoprivrede i tehnologije i kakva mu je perspektiva u Srbiji.

Projekat „Inoviraj sa nama — Priče inovatora iz Srbije” se sprovodi uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Kome je namenjena ova epizoda?

Ova emisija je namenjena pre svega inovatorima i istraživačima sa univerziteta i istraživačkih centara koji razmišljaju da svoju inovaciju pretvore u biznis, ali i svima koji žele da čuju nešto više o inovacijama i kako da svoje ideje razviju na uspešan način.

O predavaču

Dr Zorica Branković je po struci naučni savetnik koji više od 15 godina radi na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu. Doktorirala je 2000. godine na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, a svoja znanja je proširivala boravkom na institutima u Brazilu i Sloveniji. Zorica se nalazi na listi nagrađenih istraživača koju je objavilo MNZŽS za period 2002-2003. godina. Iza sebe ima više od 70 naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima ili saopštenih na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Trenutno sa svojim timom radi na startapu B-fresh.

Prijava

Prva epizoda serijala „Inoviraj sa nama — Priče inovatora iz Srbije” biće emitovana u ponedeljak, 28. juna, sa početkom u 18 časova. Svi zainteresovani koji žele da čuju priču dr Zorice Branković se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na ovom linku.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

ponedeljak, 21. Jun, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije