Info dan za mlade preduzetnike u novosadskom Startit Centru

U petak 21. aprila, sa početkom od 12č u Startit Centru Novi Sad organizuje se info dan na kom će biti predstavljeni projekti za mlade preduzetnike.

Marija Mandić - 19. April, 2017.

EU info point Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu i Poslovni inkubator Novi Sad organizuju info dan na kojem će biti predstavljeni projekti Erazmus za mlade preduzetnike i Evropska preduzetnička mreža, koji se realizuju u okviru COSME programa.

Cilj info dana je pružanje informacija mladim preduzetnicima o mogućnostima, konceptu i pogodnostima pristupa novom tržištu, o potencijalnim prilikama za saradnju sa inostranim partnerima, koja će im olakšati pokretanje novog ili jačanje već postojećeg preduzeća.

Evropska preduzetnička mreža ima cilj da pomogne, kako istraživačkim grupama, tako i malim i srednjim preduzećima u Srbiji da ostvare kontakte sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu i uspešno konkurišu za razvojne projekte, kao i za ostale vidove komercijalne saradnje.

Erazmus za mlade preduzetnike pruža mogućnosti profesionalnog višemesečnog besplatnog usavršavanja u inostranim preduzećima za mlade preduzetnike (do 3 godine postojanja preduzeća) i nezaposlene. Takođe, preduzeća koja postoje duže od 3 godine mogu da ugoste preduzetnike iz Evrope.

Prijava

Info dan je zakazan za petak, 21. aprila u podne, Startit Centar Novi Sad (Miroslava Antića 2).

Učešće je besplatno, a prijave je potrebno javiti na mail officens@euinfo.rs ili na telefon +381 21 451 625 najkasnije do 20. aprila 2017. godine.