Industrija hrane i klimatske promene u Srbiji — efekat staklene bašte

Događaj će se održati onlajn, 20. aprila od 12 časova.

Miona Cvetković
04/04/2022

U susret svetskom danu planete zemlje, EIT Food Hub Srbija organizuje okrugli sto za stručnjake i široku publiku na temu Industrija hrane i klimatske promene u Srbiji – efekat staklene bašte.

Program

U sredu, 20. aprila od 12 časova održaće se ovaj onlajn skup na kome će biti predstavljeni rezultati analize uticaja efekta gasova staklene bašte na razvoj i promene u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u centralnoj i istočnoj Evropi. Analiza je nastala kao deo zalaganja Food sekcije Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a rezultate izveštaja prezentovaće predstavnice EIT Food Hub-a u Srbiji.

O ovoj i drugim temama važnim za naš ekosistem govoriće Nemanja Milović, osnivač sajta Klima 101 – vodeće strane o klimatskim promenama na srpskom jeziku, a pored njega, svoje uvide na temu podeliće i dr Mirjam Vujadinović Mandić, profesorka Poljoprivrednog fakulteta i rukovodilac projekta Integrisani sistem agrometeoroloških prognoza, kao i dr Mirjana Drenovak Ivanović, profesorka Pravnog fakulteta specijalizovana za ekološko pravo i pravo klimatskih promena.

Osim izlaganja govornika, očekuje se i predstavljanje inovativnih rešenja na lokalnom nivou, kao i panel-diskusija prisutnih aktera iz različitih sfera zainteresovanih za relevantne teme, a zvanični jezik događaja je srpski.

O izveštaju

Izveštaj je sačinilo telo Evropske unije zaduženo za inovacije u oblasti hrane, a zasnovan je na makroekonomskoj analizi – sesiji sa ekspertima iz 12 zemalja centralne i istočne Evrope, uključujući Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.

Prijava

Događaj će se održati onlajn putem Zoom platforme, 20. aprila od 12 časova. Događaj je otvorenog tipa i prisustvo je besplatno, uz prethodnu prijavu na ovom linku.

Miona Cvetković

Objavio/la članak.

ponedeljak, 4. April, 2022.

IT Industrija

🔥 Najčitanije