Imate startap? Narodna banka Srbije želi da se čujete i upišete u njihov registar

Narodna banka Srbije uputila je javni poziv za sve startape koji su osnovani u Republici Srbiji i/ili koje posluju u Republici Srbiji da se jave radi dostavljanja podataka kako bi bio oformljen registar startap kompanija.

Marija Milutinović
06/02/2020

Kako navode u u sopštenju, cilj formiranja registra startapa je da potencijalni korisnici usluga ovih preduzeća, investitori ili bilo koja druga zainteresovana lica, na brz i jednostavan način dođu do informacija o što većem broju kompanija koje posluju u određenoj oblasti, sa posebnim akcentom na startape koji se bave kreiranjem inovativnih proizvoda i usluga.

Dostavljanje informacija vrši se isključivo na dobrovoljnoj osnovi, a navodi se i da kompanije koje se po osnovu prijave budu našle u ovom registru, neće imati bilo kakve dodatne obaveze, te da je jedini cilj prikupljanja podataka uspostavljanje informativnog pregleda kompanija koje čine startap ekosistem.

Formular koji je potrebno popuniti sadrži naziv kompanije, naziv veb stranice, godinu i mesto osnivanja, oblast poslovanja, broj zaposlenih, tržišta na kojima je kompanija prisutna i kontakt podatke a možete ga videti i ovde.

Ova vest je neobična zbog konzervativnog imidža ove institucije i radujemo se da ćemo moći da sa vama podelimo informaciju o tome koliko startapa se i prijavilo.

Marija Milutinović

Objavio/la članak.

četvrtak, 6. Februar, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije