Imamo i jedanaesti tim u Elevenu - i to tim sa Startap akademije - CyberCity!

CyberCity, beogradski startap najprepoznatljiviji po alternativnoj niši kojoj se obraćaju dobili su investiciju od bugarskog Elevena i time postali 11. tim u ovom akceleratoru. Ekipa je ušla u njihov klasični program i dobila investiciju od 25.000€ uz mogućnost da ukupno dobiju i do 200.000€ od ovog fonda kako se startap bude razvijao. Od septembra će zajedno

Zoja Kukić
21/07/2014

CyberCity, beogradski startap najprepoznatljiviji po alternativnoj niši kojoj se obraćaju dobili su investiciju od bugarskog Elevena i time postali 11. tim u ovom akceleratoru.

Ekipa je ušla u njihov klasični program i dobila investiciju od 25.000€ uz mogućnost da ukupno dobiju i do 200.000€ od ovog fonda kako se startap bude razvijao. Od septembra će zajedno sa Book A Boatom i Coprix Medijom, koji su isto u ovoj rundi ušli u Eleven, provesti 3 meseca u Sofiji.

Kako nam osnivačica, Irina Nikolić kaže, investicija im znači iz nekoliko razloga:

irinaNaše pripreme za ulazak u Eleven traju još od Startit Festa, kada smo se prvi put upoznali sa Ivajlom Simovim iz Elevena, koji pokazao veliko interesovanje za CyberCity i pozvao nas na Selection Day u Bugarsku. Na Sparkme konferenciji u Crnoj Gori smo razgovarali sa Diljanom Dimitrovim, koji je dodatno potvrdio interesovanje za naš projekat.

Ulazak u Eleven nam enormno znači, pre svega jer su pokazali delima, a ne samo rečima da veruju u nas. Njihova investicija će nam pomoći da brzo kompletiramo segmente developmenta koji su nam preostali i da se bacimo na akviziciju korisnika.

Kao što samo ime ‘Eleven’ sugerise, sa ovom investicijim ćemo dobiti najmanju potrebnu brzinu da bi nas projekat napustio gravitaciono polje lokalnih ograničenja i postao globalan.

Deo tima se već sprema za Sofiju, ali će drugi deo ostati i raditi iz Beograda u Potkrovlju, u kom su već 4. stanovnici koji su dobili investiciju upravo u Elevenu!

Ovi dani selekcije na Elevenu su najuspešniji do sada za domaće startape – sva tri tima koja su pozvana na finale u Sofiju su i primljena, a CyberCity ekipa je spremila i video koji pokazuje njihov put do Elevena, ali i kako su ta 3 dana izgledala i šta možete da očekujete ako se i sami prijavite jednog dana:

Osmi tim Startap akademije sa investicijom

CyberCity je ovim postao treći član Startap akademije sa investicijom (nakon DataMaida i Farmie), ali i ukupno osmi tim sa ovog programa koji je dobio investiciju. Pored onih koji su u bugarskom fondu, Pubsonic je dobio investiciju od Blackboxa iz Silicujumske doline, a TruckTrack od najvećeg evropskog seed fonda – Seedcampa i Loyalis od Startlabsa. Pored toga, tu je i grant Inovacionog fonda koji je dobio ovogodišnji polaznik Brides2Bride.

Igor Nikolić, još jedan od osnivača podelio je konkretnu vrednost koju je njihov tim dobio učešćem u ovom programu.

igorUšli smo u Startap akademiju sa idejom o gejmifikovanom web bilderu, ali kroz rad sa veikim brojem mentora uvideli smo da je prava vrednost onoga što pravimo zapravo pružanje ljudima iz alternativnih krugova mogućnost da se izraze pred publikom koja ih razume.

Cyberity je našao način da spoji više različitih vertikalnih niša, jednom horizontalom. To je vrednost koju smo dobili od Akademije, a koja nam je na kraju i omogućila da dobijemo investiciju.

Na jesen nas očekuje novi program Startap akademije, a prijave su već otvorene i nalaze se na ovom linku.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 21. Jul, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ

iki

utorak, 22. Jul, 2014.

Aleks <3

MaX

ponedeljak, 21. Jul, 2014.

Team gotta do wat community gotta approve. UBER thx 2 all supporters and kindred spiritd spirits / souls mentioned above ^ ;-)

Aleksandar Gvozden

ponedeljak, 21. Jul, 2014.

hahah, these guys have what it takes :)