Imagine Incredible zajedno sa Eipixom pokrenuo Kickstarter kampanju za svoj novi strip

Ovaj tim iz Novog Sada se bavi strip produkcijom i izdavaštvom, a zajedno sa Eipixom rade na novom stripu Lightstep Chronicles.

Strahinja Krstić - 12. Mart, 2017.

Imagine Incredible objavio je početak Kickstarter kampanje za naučno-fantastični strip Lightstep Chronicles, autora Miloša Slavkovića.

Dve epizode serijala su već kompletirane, dok je cilj kampanje, koja se završava 11. aprila, da prikupi sredstva za završetak preostale tri epizode.

Strip priča priču sveta iz budućnosti gde su sudbine ljudi predodređene genetskim poreklom, a klasna struktura uslovljena je vremenom, koje teče sporije za pripadnike vladajuće klase. U centru priče je devojka koja se odriče svega kako bi pokrenula revoluciju zarad slobode da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Projekat nastao iz ljubavi prema stripu

Na pitanje otkud izlet Eipixa u strip industriju, Mirko Topalski, CEO, odgovara da je ovaj projekat nastao prvenstveno iz ljubavi prema stripu, a osnovni motiv je predstavljanje domaćih talenata globalnoj sceni.

mirko topalski eipixDa smo gledali samo biznis potencijal i finansijski interes, bežali bismo što dalje od stripa. Projekat je pokrenut zato što verujemo u njega i mislimo da je izuzetno značajan za strip scenu na ovim prostorima.

Eipix je na ovom projektu partner koji je pomogao da se projekat pokrene i postavi na čvrste noge, a Imagine Incredible tim deluje kao nezavisna jedinica.

mirko topalski eipixNaravno, kao suosnivač projekta, umešan sam u aktivnosti i donošenje odluka. Takođe, strip i video-igre su srodne umetnosti i verujem da će se pre ili kasnije Eipix i Imagine Incredible isprepletati u direktnoj saradnji.

Nove igre zasnovane na stripovima

S obzirom na srodnost video igara i stripa, ne čudi što će strip kao medij poslužiti kao dobar test za priču i artistička rešenja. Dalji razvoj ovog stripa zavisi od kampanje, a između ostalog i nove igre zasnovane na stripovima.

Video igra Lightsteps Chronicles se već razvija, a projekat je podržan i od strane programa Evropske Unije Creative Europe – Media.

mirko topalski eipixOzbiljno razmatramo i razvijamo ideje o video-igrama zasnovanim na nekima od drugih stripova koji su u produkciji. Trenutno je suviše rano da bih sa sigurnošću tvrdio kada će, i da li će uopšte, neki od tih projekata ugledati svetlo dana, ali sam vrlo optimističan po tom pitanju.

Ovu ekipu domaćih strip autora možete podržati ovde. Pored romana Uncommoner’s Gene, donatorima će u okviru kampanje biti ponuđena i izdanja strip kolekcije, postera i drugih ilustracija koje se ne nalaze u samom stripu.


Ekipa je uspešno je priveo kraju ovu kampanju. Za 30 dana, Lightstep Chronicles je putem Kickstartera premašio zadati cilj od $10.000, sakupivši 124% traženih sredstava.