Ilon Mask nastavlja po svom: prekršio zabranu rada, otvorio fabriku i pozvao da ga uhapse

Direktoru Tesle se baš žuri, sudeći po kršenju zabrane i plana po kom bi fabrika pokrenula pogon sledećeg ponedeljka.

Juče je kompanija Tesla otvorila svoje postrojenje u okrugu Alamida, uprkos zabrani rada koja je na snazi. Ova višednevna saga dobila je novi preokret, pošto je izvršni direktor Ilon Mask odlučio da prekrši zabranu, otvori fabriku i na svima već poznat način, to objavi na Twitteru.

Kako prenosi The Verge, kompanija Tesla je juče počela ponovo da proizvodi električne automobile i uspela da napravi 200 modela. Time je rad fabrike prevazišao uspostavljen limit minimalnih aktivnosti, prema propisima okruga Alamida. Za snošenje posledica, Mask se dobrovoljno javlja. Na svom Twitter nalogu potvrdio je da će biti sa svojim radnicima na proizvodnoj liniji ukoliko žele da ga uhapse.

Interesantno je da je u komunikaciji okruga Alamida i kompanije Tesla postojao plan da se fabrika otvori narednog ponedeljka, potvrđuje supervizor okruga za The New York Times. Sudeći po podnetoj tužbi, pretnjama i kršenju zabrane, kompaniji električnih automobila se baš žuri. Ili je u pitanju još jedan hir Ilona Maska?

The Verge je uspeo da kontaktira nekoliko zaposlenih, koji su objasnili da se ne osećaju prijatno dok su na “šahovskoj tabli” i da bez obzira što su zadovoljni svojim poslom, trenutno se ne osećaju bezbedno na radnom mestu. Zanimljivo je i da su zaposleni u ponedeljak dobili mejl gde je zvanično predstavljena zamena za dosadašnjeg direktora proizvodnje, saznaje TechCrunch

Podsetimo se, i u periodu kada je kompanija stopirala proizvodnju Mask je burno reagovao i tada je takođe negodovao zbog propisanih mera zabrana rada.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu