Ukoliko ste tipičan startap, traženje investicije vam je sigurno u kratkoročnom ili dugoročnom planu i sigurno već planirate da posetite Startit Fest, ali verovatno ne znate da će preko 20 investitora biti u zvaničnom programu Festa, a među posetiocima verovatno još toliko.

Pre nekog vremena predstavili smo vam tri događaja u kojima imate direktnu mogućnost da se predstavite investitorima sa nekim preporukama kako da što bolje pripremite svoj pič. Ako ga niste pročitali, možete ga pronaći ovde.

Startup Standup – mesto na kome mogu da vas čuju

Kako za našu scenu možemo da kažemo da je još u fazi razvoja, najveći fokus je stavljen na one investitore koji ulažu u rane faze startapa, s obzirom da je to ono što timovi iz regiona u najvećoj meri traže.

Pored jednih od najuspešnijih evropskih akceleratora Seedcampa i Startup Bootcampa, na Festu će biti i naši, sada već prijatelji, Startlabs, Eleven i Launchub. Predstaviće se i neki novi akceleratori, kao što su Oxygen, Speed Invest i Startup Wise Guys.

Za startape koji su u naprednijoj fazi, tu su fondovi poput RSG Capital, Kwarme Capital, Teres Capital i DFJ Esprit, a tu su i poslovni anđeli poput Vitalija Golomba, Kristofera MinhofaFloris van AlkemadeMaurice Beckand Verwee i drugi.

startupstandup-600

Uključena je naravno i domaća scena investitora, pa će tako Festu prisustvovati članovi Srpske Private Equity Asocijacije i Srpske mreže poslovnih anđela.

Prijave za Seedcamp i FundraiseIT su prošle, ali imate još nedelju dana da pripremite i usavršite prijavu za pičevanje u okviru konferencije Startup Standup u ponedeljak, 19. maja i dobra vest – većina investitora planira baš tu da čuje šta je to zanimljivo u našem regionu.

Osim mogućnosti za investiciju, na Festu ćete imati priliku da upoznate nekoliko različitih inkubatora, ali i malo drugačije programe podrške za startape, poput Sirius programa iz Velike Britanije ili Enterprise Ireland.

Da biste se prijavili sve što treba da uradite je popunite sva polja iz aplikacije i da u čekanju odgovora vežbate svoj trominutni pič kojim ćete se predstaviti ovoj sjajnoj ekipi. S obzirom da je ideja da se predstavi zaista sve kvalitetno iz regiona, biće više mesta za startape nego što je slučaj sa standardnim pičing događajima.