Hyperhack: najveći hakaton u Novom Sadu — 12+ timova, 5.000€ nagrada

Hakaton će se održati 16, 17. i 18. marta 2018. u novosadskom Startit Centru.

Trećeg vikenda marta Startit organizuje najveći do sada hakaton u Novom Sadu. Tema ovog hakatona će biti Blockchain for business i 12+ timova će se u novosadskom Startit Centru takmičiti za nagradni fond od 5.000€ koji obezbeđuje glavni partner događaja, blockchain kompanija GameCredits.

Hakaton će se održati u velikoj sali i kafiću Startit Centra Novi Sad, počevši od 16. marta u 18h, i trajaće 48 sati. Učesnici će se takmičiti u ideaciji i razvoju proof-of-concept proizvoda baziranih na Hyperledgeru, blockchain tehnologiji Linux fondacije namenjenoj poslovnim rešenjima. Ovo je najveći hakaton do sada u Novom Sadu po nagradnom fondu, broju timova i veličini prostora u kome se organizuje.

PRIJAVI SVOJ TIM

Blockchain je tehnološki trend koji je verovatno najviše obeležio 2017. a koji će, po svemu sudeći, biti aktuelan i ove i narednih godina. Iako je neizbežno spominjanje kriptovaluta, čija vrednost je u poslednjih godinu dana porasla desetostruko, i više u nekim slučajevima, tehnologija na kojoj su ove valute zasnovane sama po sebi predstavlja relevantnu novu paradigmu u svetu tehnologije zbog čega i želimo da je evanđelizujemo događajima poput ovog.

Kome je namenjen ovaj hakaton i šta da očekujete?

Hyperhack je namenjen timovima koji su svom sastavu imaju programere kako bi mogli brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchainom se preporučuje, ali nije obavezno.

Hakaton će trajati 48 sati, što ga svrstava u duže vrste hakatona. Iako znamo da nije lako napraviti smisleno rešenje u ovako ograničenom periodu, od učesnika će se očekivati (i bodovati) sledeće:

• osmišljavanje proizvoda koji je koristan — B2B ili interni poslovni alat
• koji koristi blockchain na smislen i inovativan način
• prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa

Od učesnika se očekuje da ponesu svu tehniku i prateću opremu koja im je potrebna za rad. Startit Centar Novi Sad omogućava pristup infrastrukturi i elementarnoj opremi, kao i hranu i piće za sve učesnike.

Cilj i nagrade

Cilj hakatona je da zajedno proširimo svest o prednostima i mogućnostima blockchain tehnologije, da naučimo nešto novo, realizujemo svoje ideje i zabavljamo se. Vlasništvo nad onim što kreirate na hakatonu zadržavate vi.

Ipak — za najbolje učesnike događaja je obezbeđen nagradni fond u visini od 5.000€.

Žiri sačinjavaju Dušan Gajić, Nikola Đokić i Ivan Bjelajac.

Hakaton je podržan od strane ekipe iz Blockemona koja je prijatelj događaja.

Prijava

Prijave za hakaton će biti otvorene do 9. marta u 23:59, a svoj tim možete prijaviti popunjavanjem sledeće forme. Pitanja možete uputiti na vukasin@seeict.org.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Nevenka Rangelov

 • Monday, 13. November 2017.

  Hello, all! This sounds as a very interesting event. Would you like to open it towards Timisoara teams, if they are interested? We could make some buzz about it :)
  Regards,
  R

 • Wednesday, 15. November 2017.

  Pozdrav,
  Osmislio sam projekat sa kojim bih mogao da ucestvujem u okviru hekatona. Medjutim, potrebni su mi saradnici sa poznavanjem blockchain tehnologije, kako bismo realizovali projekat. Neka moja osnovna postavka i zamisao je dostupna da se pogleda na feedko.com .

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu