Trećeg vikenda marta Startit organizuje najveći do sada hakaton u Novom Sadu. Tema ovog hakatona će biti Blockchain for business i 12+ timova će se u novosadskom Startit Centru takmičiti za nagradni fond od 5.000€ koji obezbeđuje glavni partner događaja, blockchain kompanija GameCredits.

Hakaton će se održati u velikoj sali i kafiću Startit Centra Novi Sad, počevši od 16. marta u 18h, i trajaće 48 sati. Učesnici će se takmičiti u ideaciji i razvoju proof-of-concept proizvoda baziranih na Hyperledgeru, blockchain tehnologiji Linux fondacije namenjenoj poslovnim rešenjima. Ovo je najveći hakaton do sada u Novom Sadu po nagradnom fondu, broju timova i veličini prostora u kome se organizuje.

PRIJAVI SVOJ TIM

Blockchain je tehnološki trend koji je verovatno najviše obeležio 2017. a koji će, po svemu sudeći, biti aktuelan i ove i narednih godina. Iako je neizbežno spominjanje kriptovaluta, čija vrednost je u poslednjih godinu dana porasla desetostruko, i više u nekim slučajevima, tehnologija na kojoj su ove valute zasnovane sama po sebi predstavlja relevantnu novu paradigmu u svetu tehnologije zbog čega i želimo da je evanđelizujemo događajima poput ovog.

Kome je namenjen ovaj hakaton i šta da očekujete?

Hyperhack je namenjen timovima koji su svom sastavu imaju programere kako bi mogli brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchainom se preporučuje, ali nije obavezno.

Hakaton će trajati 48 sati, što ga svrstava u duže vrste hakatona. Iako znamo da nije lako napraviti smisleno rešenje u ovako ograničenom periodu, od učesnika će se očekivati (i bodovati) sledeće:

• osmišljavanje proizvoda koji je koristan — B2B ili interni poslovni alat
• koji koristi blockchain na smislen i inovativan način
• prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa

Od učesnika se očekuje da ponesu svu tehniku i prateću opremu koja im je potrebna za rad. Startit Centar Novi Sad omogućava pristup infrastrukturi i elementarnoj opremi, kao i hranu i piće za sve učesnike.

Cilj i nagrade

Cilj hakatona je da zajedno proširimo svest o prednostima i mogućnostima blockchain tehnologije, da naučimo nešto novo, realizujemo svoje ideje i zabavljamo se. Vlasništvo nad onim što kreirate na hakatonu zadržavate vi.

Ipak — za najbolje učesnike događaja je obezbeđen nagradni fond u visini od 5.000€.

Žiri sačinjavaju Dušan Gajić, Nikola Đokić i Ivan Bjelajac.

Hakaton je podržan od strane ekipe iz Blockemona koja je prijatelj događaja.

Prijava

Prijave za hakaton će biti otvorene do 9. marta u 23:59, a svoj tim možete prijaviti popunjavanjem sledeće forme. Pitanja možete uputiti na [email protected].