HVAC optimizacija uz reinforcement learning i selekcija embriona korišćenjem AI-a — Big Data meetup u novosadskom Startit Centru

Big Data Novi Sad meetup će biti održan u ponedeljak, 11. februara, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 4. Februar, 2019.

U Startit Centru Novi Sad, 11.februara u 18 časova će biti održan prvi meetup Big Data Novi Sad grupe u ovoj godini, koji će biti fokusiran na primenu Data Science-a u različitim oblastima, konkretno medicini i energetskoj efikasnosti. Predavanja će držati Stanko Kuveljić i Nina Marjanović.

Na ovom meetupu će biti održana dva predavanja. Prvo predavanje nosi naziv ‚‚HVAC optimizacija korišćenjem reinforcement leaning-a” i objašnjava na koji način je kompanija SmartCat pristupila optimizaciji KGH (klimatizacija, grejanje i hlađenje) uređaja sa ciljem smanjenja potrošnje električne energije. Prvo predavanje će držati Nina Marjanović.

Drugo predavanje će predstaviti Stanko Kuveljić i govoriće na koji način su on i njegove kolege pristupili problemu segmentacije i klasifikacije time lapse videa, uz pomoć deep learning-a, a koji se koriste u veštačkoj oplodnji.

Kome je predavanje namenjeno

Meetup je namenjen svima koji žele da čuju iskustvo data scientista iz kompanije SmartCat u rešavanju navedenih izazova.

Predavači

Nina Marjanović radi kao data scientist u SmartCat-u. Oblasti koje je najviše interesuju su biološki inspirisani algoritmi i procesiranje teksta.

Stanko Kuveljić je takođe data scientist u kompaniji SmartCat. Završio je master studije na FTN-u na temu ‚‚Pregled neuronskih mreža sa realnim primerima upotrebe”. U radu voli da koristi Spark i Tensorflow. Stanko u nekoliko reči: mačke, hrana, igrice, muzika, Manga, Anime i FOR THE HORDE.

Prijava

Big Data Novi Sad Meetup će biti održan 11. februara u 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.