HVAC optimizacija uz reinforcement learning i selekcija embriona korišćenjem AI-a — Big Data meetup u novosadskom Startit Centru

Big Data Novi Sad meetup će biti održan u ponedeljak, 11. februara, od 18 časova.

U Startit Centru Novi Sad, 11.februara u 18 časova će biti održan prvi meetup Big Data Novi Sad grupe u ovoj godini, koji će biti fokusiran na primenu Data Science-a u različitim oblastima, konkretno medicini i energetskoj efikasnosti. Predavanja će držati Stanko Kuveljić i Nina Marjanović.

Na ovom meetupu će biti održana dva predavanja. Prvo predavanje nosi naziv ‚‚HVAC optimizacija korišćenjem reinforcement leaning-a” i objašnjava na koji način je kompanija SmartCat pristupila optimizaciji KGH (klimatizacija, grejanje i hlađenje) uređaja sa ciljem smanjenja potrošnje električne energije. Prvo predavanje će držati Nina Marjanović.

Drugo predavanje će predstaviti Stanko Kuveljić i govoriće na koji način su on i njegove kolege pristupili problemu segmentacije i klasifikacije time lapse videa, uz pomoć deep learning-a, a koji se koriste u veštačkoj oplodnji.

Kome je predavanje namenjeno

Meetup je namenjen svima koji žele da čuju iskustvo data scientista iz kompanije SmartCat u rešavanju navedenih izazova.

Predavači

Nina Marjanović radi kao data scientist u SmartCat-u. Oblasti koje je najviše interesuju su biološki inspirisani algoritmi i procesiranje teksta.

Stanko Kuveljić je takođe data scientist u kompaniji SmartCat. Završio je master studije na FTN-u na temu ‚‚Pregled neuronskih mreža sa realnim primerima upotrebe”. U radu voli da koristi Spark i Tensorflow. Stanko u nekoliko reči: mačke, hrana, igrice, muzika, Manga, Anime i FOR THE HORDE.

Prijava

Big Data Novi Sad Meetup će biti održan 11. februara u 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu