HTML(5) uvek pobeđuje na kraju

Vukašin Stojkov - 31. Maj, 2012.

Ranije ove nedelje smo objavili sjajan post Vuka Nikolića na temu razvoja mobilnih aplikacija na iOS i Android platformama. Čitaoci su u komentarima na našem sajtu i na društvenim mrežama izrazili interesovanje za još jednu važnu opciju a to je razvoj HTML5 mobilnih aplikacija.

Igrom slučaja upravo smo prošlog vikenda, u saradnji sa Limundom, organizovali šestu po redu startap radionicu koja je za temu imala upravo taj način izrade mobilnih aplikacija. Predavač i mentor je bio Bojan Đuričić i njegovo predavanje o osnovama razvoja HTML5 mobilnih aplikacija, kao i prezentaciju, možete pogledati ispod.


Jedan od glavnih argumenata u korist razvoja aplikacija korišćenjem ove tehnologije je to što se mogu koristiti na svim platformama, što je korisno ako recimo nemate na raspolaganju resurse za razvoj aplikacija za više različitih vrsta smartfon uređaja, kako je to recimo Toshl mogao.

Za više detalja i uvod u svet razvoja HTML5 mobilnih aplikacija pogledajte predavanje a ako budete imali neka konkretna pitanja možete ih postaviti u sekciji Odgovori.