Hrvatski Infobip uzeo investiciju od 200 miliona pri valuaciji od preko milijarde $

Infobip ima i beogradsku kancelariju sa preko 200 zaposlenih.

Ova investicija će omogućiti Infobipu da se takmiči rame uz rame na američkom tržištu sa kompanijom Twilio iz San Franciska.

Kako Reuters javlja, hrvatska kompanija Infobip je podigla investiciju veću od 200 miliona dolara od firme One Equity Partners, a ona predstavlja i prvu ekternu rundu finansiranja.

Godine 2003. osnivači kompanije su pokrenuli projekat koji se zvao Infobip, da bi tek 3 godine kasnije osnovali i firmu pod istim nazivom kada su pronašli tehnički biznis model koji su uspeli da skaliraju. Infobip je komunikaciona platforma koja je dostupna globalno preko clouda, a omogućava interakciju između ljudi i raznih servisa onlajn, putem bilo koje raspoložive tehnologije ili medija.

Infobip ima mnoga zvučna imena među svojim klijentima, kao što su Uber i Unilever, a kako navode iz kompanije, njihovu mrežu čini preko 7 milijardi mobilnih uređaja u više od 190 zemalja.

Poznati su i po svojoj kampanji “Istra je nova Irska”, kada su pokušali da motivišu hrvatske IT profesionalce da ostanu u zemlji, sagradivši kampus u Vodnjanu. Infobip ima i beogradsku kancelariju sa preko 200 zaposlenih.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu