Od hijerarhija do heštegova — Fabrica i Hyper Island na konferenciji Nove Iskre

Imaćete priliku da čujete o metodologijama rada ova dva centra, kako funkcionišu savremene organizacije
i timovi, i kako se suočiti sa digitalnim izazovima koji su pred nama.

Aleksa Vidović - 15. Septembar, 2016.

Dva vodeća svetska edukativna centra iz polja kreativnosti, dizajna i komunikacija, Fabrica i Hyper Island, predstaviće se kroz predavanja Sema Barona i Džona Barnsa u četvrtak, 22. septembra od 19č u Bitef teatru, kao deo programa konferencije “How Work Works” koju organizuje Nova Iskra u okviru projekta European Creative Hubs Network.

Sem Baron je kreativni direktor u Fabrici. Po obrazovanju je industrijski dizajner, a studirao je na akademijama u Sent Etjenu i Parizu. Kao nezavisni dizajner i konsultant sarađivao je sa kompanijama kao što su Benetton, Luis Vuitton, L’Oreal, Vista Alegre i druge.

U okviru ovog program održaće predavanje naslovljeno “From Inside to Outside and Back” i predstaviti metodolgije rada i najznačajnije projekte koji su realizovani u okviru Fabrica centra tokom poslednjih godina.

Fabrica je centar za istraživanje komunikacija koji je 1994. godine osnovala Benetton grupa, i koji je tokom proteklih 20 godina ugostio brojne mlade, talentovane kreativce koji su sarađivali i učili sa svetski priznatim autorima i dizajnerima.

Pored edukacije, Fabrica radi na konceptualnim projektima u domenu dizajna i komunikacija, i sarađuje sa globalnim kompanijama, na projektima koji su imali zapažena predstavljanja na svetskim sajmovima i u muzejima posvećenim dizajnu.

Hyper Island, sa druge strane, će predstavljati Džon Barns, član tima zadužen za strateška partnerstva. U svom predavanju “From Hiearchies to #Hashtags” osvrnuće se na prilike u kojima funkcionišu savremene organizacije i timovi, i kako krenuti u susret digitalnim i drugim izazovima pred kojima se nalazimo, kako bi razvili kvalitetnu, uspešnu i efikasnu organizacionu kulturu.

Program Hyperisland meets Fabrica deo je međunarodne konferencije How Work Works, koju Nova Iskra organizuje u periodu 22 – 24. septembra, uz učešće oko 100 vodećih organizacija iz domena kreativnih industrija i kulture iz više od 20 evropskih zemalja.

Prijave

Ovaj program je otvoren za zainteresovanu publiku, ali zbog veoma ograničenih kapaciteta i velikog broja delgata, neophodno je registrovati se putem linka — najkasnije do utorka, 20. septembra u podne.

Bitef teatar će moći da primi najviše 50 posetilaca koji se prijave na ovaj način, pa sama prijava ne garantuje prisustvo događaju. Svi prijavljeni će biti informisani o tome da li su obezbedili svoje prisustvo programu u sredu 21. septembra u 19č, a prvenstvo izbora imaće prvih 50 prijava.