Horor igra Scorn na putu da postane najuspešniji domaći projekat na Kickstarteru — do sada prikupljeno više od 100.000€

Do kraja kampanje i postizanja cilja od 150.000 evra je ostalo još 28 dana.

Nevenka Rangelov
11/09/2017

Scorn, horor igra domaće ekipe Ebb Software, privukla je veliku pažnju svojom Kickstarter kampanjom u kojoj su već sakupili više od dve trećine planiranih sredstava. Igru je tokom prvih dvadesetak dana podržalo ~3000 ljudi, a prikupljeno je oko 100.000 evra.

Dasein je naziv prvog dela ove horor avanture koja je izgrađena oko ideje “bačenosti u svet”, koji igrač upoznaje u prvom licu, istražujući različite međusobno povezane regije i mesta po nelinearnom principu, pri čemu biva suočen sa raznim opasnostima, logičkim zagonetkama i zadacima. Kroz napredovanje u okruženju nalik na lavirint, igrač razvija nove setove veština i oružja i upoznaje nova stvorenja koja su deo ovog sveta.

Pogledajte i prvi gejmplej video koji će vam bolje ilustrovati kako to sve zapravo izgleda.

Ekipa Ebb Software-a, koju u ovom trenutku čini 20 ljudi, na ovoj igri radi već dve godine. Ukoliko kampanja prođe uspešno, plan je da prvi deo igre bude izbačen (najverovatnije u oktobru) 2018. godine. Nikola Rakić, menadžer projekata u Ebb Software-u kaže da su se odlučili da pokrenu Kickstarter kampanju kako bi prikupili sredstva za dodatno vreme na svom prvom projektu.

Sam obim igre i nivo kvaliteta koji želimo da postignemo zahtevaju dosta uloženog vremena i truda, čak i za najsitnije detalje. Pošto želimo da fanovima Scorna pružimo najbolje moguće iskustvo, nismo želeli da na tržište izbacimo igru kojom nismo zadovoljni. S obzirom na to da smo tokom godina uspeli da privučemo veliki broj zainteresovanih igrača, rešili smo da se upravo njima obratimo za pomoć jer imamo zajednički interes — da Scorn bude što bolja igra.

Sama kampanja je pripremljena u periodu od dva meseca, a za Kickstarter smo se odlučili zbog toga što je poznat, kako igračima tako i široj javnosti. Ukratko, čak i pored mnogo projekata koji nisu ispunili očekivanja svojih fanova, Kickstarter je uspeo da postane sinonim za crowdfunding.

Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za game art, dodavanje funkcionalnosti i ispravljanje bagova, kao i zvuk i muziku, a ukoliko iznos prikupljenih sredstava premaši cifru od 175.000 evra, biće kreirana i VR verzija igre.

Scorn možete podržati na Kickstarteru i pomoći im da stignu do zacrtane cifre od 150.000 evra najkasnije do 10. oktobra.

Nevenka Rangelov

Objavio/la članak.

ponedeljak, 11. Septembar, 2017.

IT Industrija

🔥 Najčitanije