Hook, crnogorski startap koji povezuje offline i online svijet, u igri za finale Elanceovog takmičenja

Pisali smo vam o Tour Via Me, prvom crnogorskom startapu, a iz Crne Gore stiže i Hook, startap koji se istakao ulaskom u polufinale Elanceovog startup takmičenja  kao jedan od pet Wildcard polufinalista. Hookov proizvod je istoimena internet platforma i mobilna aplikacija  koja korisnike povezuje u realnom vremenu i prostoru. Korisnici imaju mogućnost da ostavljaju poruke

Matija Ratković
30/01/2014

Pisali smo vam o Tour Via Me, prvom crnogorskom startapu, a iz Crne Gore stiže i Hook, startap koji se istakao ulaskom u polufinale Elanceovog startup takmičenja  kao jedan od pet Wildcard polufinalista.

Hookov proizvod je istoimena internet platforma i mobilna aplikacija  koja korisnike povezuje u realnom vremenu i prostoru.

Korisnici imaju mogućnost da ostavljaju poruke u prostoru koje ostali korisnici mogu da vide kada budu na datoj lokaciji, odnosno, slikovito rečeno, uređajem koji koriste kao „udicom“ mogu da povuku ostavljene poruke, odakle je i došla inspiracija za ime. Pored toga, mogu ostalim korisnicima s kojima su povezani dozvoliti da vide njihovu trenutnu lokaciju i kretanje.

Proizvod je namijenjen širokom krugu korisnika. Po početnim statistikama tinejdžeri su najviše zainteresovani za proizvod. Hook će pružati puno mogućnosti tako da vjerujemo da će i druge grupe korisnika biti dio Hooka – Ivan Radunović, jedan od osnivača Hooka.

Izvjesno je da će zainteresovati i sve ljubitelje putovanja, za koje će ovo biti idealna opcija da svojim prijateljima u realnom vremenu pokažu gdje se kreću. Za dalje faze razvoja najavljuju razne druge opcije, koje će platformu približiti ostatku populacije.

Trenutno u fazi internog testiranja

Osnivački tim Hooka čine Marko Radunović, dizajner, Rade Jocović, marketing, i Ivan Radunović programer.

Hook tim

Kako kažu, trenutno ne vide proizvode koji na sličan način digitalno povezuju ljude u stvarnom prostoru, ali očekuju da će konkurencija brzo doći. Međutim ono po čemu će se Hook istaći je lakoća korišćenja, stalne inovacije i na kraju onaj ko je prvi uvijek je korak ispred konkurencije.

Trenutno se nalaze u fazi internog testiranja prototipa i upravo su otpočeli sa pozivanjem testnih korisnika.

Neke od ideja za dalji razvoj platforme su otvaranje SDK koji će omogućiti developerima razvoj raznih aplikacija, kao što su igrice u realnom vremenu i prstoru, City Rally, Parent Control i slično.

Novosti o Hooku možete pratiti preko njihovog sajta i FB stranice.

U trci za Big Idea finale

Hook je ušao u polufinale Elanceovog Big Idea startap takmičenja.

Elance je, inače, jedna od vodećih svjetskih online platformi za povezivanje poslodavaca i freeleancera.

Big Idea, kako glasi naziv ovog takmičenja, organizovan je na 7 lokacija širom svijeta (Njujork, Čikago, San Francisko, Berlin, Kopenhagen, London i Melburn) kao i na osmoj WorldWide virtuelnoj lokaciji, tj. internetu.

Učešće je uzelo preko 800 startupova, od kojih 8 ulazi u finale. Prvih 7 finalista je izabrano, a Hook se zajedno sa još 4 startapa bori za poslednje slobodno mesto putem onlajn glasanja. Glasanje traje do 4. februara u ponoć, a crnogorsku ekipu možete podržati ovde.

Pobjednik takmičenja i dobitnik 10.000 dolata biće proglašen 6. februara.

Matija Ratković

Objavio/la članak.

četvrtak, 30. Januar, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije