Hakaton in the Port — trodnevni regionalni gejming hakaton i konferencija ovog maja u Tivtu

Hakaton i konferencija će biti održani od 22. do 24. maja.

Tanja Marin - 24. April, 2019.

Hackathon in the Port 2019 će ove godine biti održan po sedmi put u Porto Montenegru od 22. do 24. maja. Po prvi put je zvanični partner događaja i Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA).

Hakaton je regionalni tech događaj koji okuplja programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere, kao i sve one koji gaje entuzijazam prema tehnologiji, razvoju tech rešenja i njihovoj primeni. Događaj se sastoji od celodnevne konferencije pod nazivom ‚‚Interakt, koju prati dvodnevni hakaton — programerski maraton na kom se osam timova iz celog regiona takmiči u kreiranju kompjuterskih aplikacija.

Ovogodišnji događaj je u duhu gejminga, pa je i tema hakatona kreiranje kompjuterskih igara. Prvog dana događaja, pre početka samog takmičenja, timovi će imati priliku da slušaju stručna predavanja članova SGA iz ove oblasti, i na taj način se dodatno pripreme za izazov koji ih čeka.

Osam izabranih timova od dva do četiri člana sa celog Balkana, mogu da iskoriste sve što tehnologija danas dozvoljava i naprave rešenje koje će inkorporirati zahteve postavljenog zadatka. Detalji zadatka biće poznati prvog dana takmičenja.

Nagrada za pobednički tim na hakatonu je 3.000 evra, dok će drugoplasirana ekipa osvojiti nagradu od 1.000 evra. Pobednici takmičenja Hakaton in the Port 2019 će uz to dobiti mogućnost da predstave svoje rešenje na Spark.me konferenciji, koja će biti održana 25. i 26. maja na istom mestu.

Više detalja o celom događaju dostupno je na sajtu hakatona.

Prijava

Hakaton in the Port će biti održan od 22. do 24. maja u Porto Montenegru. Svi zainteresovani timovi iz regionačiji članovi su stariji od 18 godina mogu se prijaviti za učešće putem ove forme do 8. maja.

Učešće na Interakt konferenciji je otvoreno za sve i besplatno je, a svoje mesto možete rezervisati do 17. maja klikom na ovaj link.