Guglovanje — kurs za osnovce u Startit Centru Zrenjanin

Kurs „Guglovanje“ za osnovce, održaće se u periodu od 12. do 28. avgusta, od 15 do 17 časova, a namenjen je osnovcima od III do VIII razreda ili uzrasta od 9 do 15 godina.

Marijana Milićev - 29. Jul, 2019.

U Startit Centru Zrenjanin će biti održan kurs „Guglovanje“ za osnovce, u periodu od 12. do 28. avgusta, od 15 do 17 časova. Ovaj kurs je namenjen osnovcima od III do VIII razreda ili uzrasta od 9 do 15 godina.

Na kursu će im Aleksandar Stefanov pokazati na koje sve načine mogu veoma brzo i lako da dođu do većine informacija, kao i kako se koriste određene aplikacije.

Temi kursa pristupa se interaktivno, uz razrađen program, kreativne radionice, igraonice i predavanja, a cilj je da se grupa kroz šest časova kako da se koristi Google, njegove aplikacije, Youtube, Wikipedia, kao i da se sa decom popriča o bezbednosti na internetu.

Na kraju kursa biće organizovan kviz provere znanja.

Termini radionica

Prva nedelja:

Druga nedelje:

Treća nedelja:

Uslovi za upis

*Depoziti su deo naše standardne prakse kojom osiguravamo da ćemo mesta i sadržaje pružati onim učesnicima koje to zaista zanima i njihov povratak osiguran je ugovorom. Do sada se nijednom nije desilo da nismo vratili depozit.

**Ukoliko dete ima svoj prenosivi računar, može ga poneti, pošto će raditi na računarima. Ukoliko nema, imamo mi nekoliko na raspolaganju.

Ovaj program se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

O predavaču

Aleksandar Stefanov iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Kurs ,,Guglovanje” će se održavati od 12. do 28. avgusta od 15 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, na prvom spratu).

Učešće na kursu je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.