Guglovanje — kurs za osnovce u Startit Centru Novi Sad

Na kursu će učenici imati priliku da nauče da koriste Google i njegove aplikacije, kao i da se dobro zabave i steknu nova poznanstva.

Jelena Voćkić - 30. Jul, 2019.

U Startit Centru Novi Sad će biti održan kurs „Guglovanje“ za osnovce, u periodu od 20. do 30. avgusta, od 11 do 13 časova. Ovaj kurs je namenjen osnovcima od I do VIII razreda ili uzrasta od 7 do 15 godina.

Na kursu će im Aleksandar Stefanov pokazati na koje sve načine mogu veoma brzo i lako da dođu do većine informacija, kao i kako se koriste određene aplikacije.

Temi kursa pristupa se interaktivno, uz razrađen program, kreativne radionice, igraonice i predavanja, a cilj je da grupa kroz šest časova nauči kako se koristi Google, njegove aplikacije, Youtube, Wikipedia, kao i da se sa decom popriča o bezbednosti na internetu.

Na kraju kursa biće organizovan kviz provere znanja.

Termini radionica

Prva nedelja:

Druga nedelja:

Uslovi za upis

*Depoziti su deo naše standardne prakse kojom osiguravamo da ćemo mesta i sadržaje pružati onim učesnicima koje to zaista zanima i njihov povratak osiguran je ugovorom. Do sada se nijednom nije desilo da nismo vratili depozit.

**Ukoliko dete ima svoj prenosivi računar, može ga poneti, pošto će raditi na računarima. Ukoliko nema, imamo mi nekoliko na raspolaganju.

O predavaču

Aleksandar Stefanov iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Kurs ,,Guglovanje” će biti održan od 20. do 30. avgusta od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2).

Učešće na kursu je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa