Guglovanje — dvodnevna radionica za osnovce u Startit Centru Zrenjanin

Radionica je zakazana za četvrtak i petak, 11. i 12. jul, u 15 časova.

Marijana Milićev - 2. Jul, 2019.

U četvrtak i petak, 11. i 12. jula, u 15 časova u Startit Centru Zrenjanin biže održano „Guglovanje”, ovog puta predavanje i radionica kviz. Učesnici će imati priliku da čuju kako funkcioniše Google, a potom i da sami kroz kviz pokušaju da brže i lakše dođu do informacija.

Predavač će biti Aleksandar Stefanov koji će pokazati na koje sve načine može lako da se dođe do većine informacija koje su potrebne i kako se vrši pretraga određenog sajta, kako da se pretražuju fotografije i druge stvari.

Kome je namenjen?

Učenicima osnovnih škola od 1. do 8. razreda.

Uslovi za upis

**Ukoliko dete ima svoj prenosivi računar ili smart telefon, može ga poneti, pošto će raditi na računarima. Ukoliko nema, nekoliko računara će im biti na raspolaganju u Startit Centru Zrenjanin.

Ovaj program se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

O predavaču

Aleksandar Stefanov iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Radionica ,,Guglovanje” će biti održana 11. i 12. jula od 15 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, na prvom spratu).

Predavanje je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.