Guglovanje — događaj za osnovce u Startit Centru Novi Sad

Startit Centar Novi Sad će u petak, 7. juna, od 11 časova u okviru Zmajevih dečijih igara održati događaj „Guglovanje” koji će biti namenjen osnovcima.

Jelena Voćkić - 22. Maj, 2019.

Na događaju „Guglovanje” učesnici će videti kako radi Google, kao i kako se kako može brže i lakše guglovati. Predavač će pokazati na koje sve načine možemo veoma lako doći do većine informacija koje su nam potrebne i kako se vrši pretraga određenog sajta, kako da pretražujemo fotografije i druge stvari. Na kraju predavanja biće organizovan kviz kao provera znanja.

Kome je namenjen?

Učenicima osnovnih škola od 4. do 8. razreda.

O predavaču

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije. Iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Događaj ,,Guglovanje”, namenjen osnovicma, će biti održan 7. juna od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2, Novi Sad). Dužina trajanja događaja će biti kao dva školska časa. Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava putem ovog linka.