Na online događaju „Guglovanje” učesnici će videti kako radi Google, kao i kako se kako može brže i lakše guglovati. Predavač će pokazati na koje sve načine možemo veoma lako doći do većine informacija koje su nam potrebne i kako se vrši pretraga određenog sajta, vikipedije, Youtuba, kako se pretražuju fotografije i druge informacije. Na kraju predavanja biće organizovan kviz kao provera znanja.

Kome je namenjen?

Učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda.

O predavaču 

Predavač je Aleksandra Stefanov koji već 2 godine zajedno sa Startit Centrom sprovodi predavanja, radionice i kurseve za osnovce i srednjoškolce. Trenutno radi na realizaciji događaja koji podrazumeva Microsoft Office, Scratch i Python, ali konstantno radi na svojoj edukaciji i nadograđuje postojeće i kreira nove programe. Osmislio je radionicu “Guglovanje” na kojoj deca imaju mogućnost da nauče kako da pronađu prave infromacije na internetu. Po zanimanju je nastavnik i iza sebe ima višegodišnji rad sa decom u školi. U cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja i želi da pomogne deci da steknu osnovnu digitalnu pismenost kako bi im približio i olakšao dalju edukaciju.

Agenda događaja:

Uslovi za upis

Prijava

Online događaj ,,Guglovanje” će biti održan od 28. novembra od 11 do 13 časova.

Učešće na kursu je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

*** U slučaju da u trenutku prijave dete nema napravljen Discord nalog, na emali adresu, sa kojom se prijavite na događaj, biće prosleđen link za ulazak u server na Discordu, koji će biti kreiran sat vremena pre početka radionice.