Guglovanje 2 — predavanje i radionica za osnovce u Startit Centru Inđija

Na radionici učenici će imati priliku da nauče kako da koriste Google i da se upoznaju sa njegovim aplikacijama.

U subotu, 14. septembra, u Startit Centru Inđija, od 11 do 14 časova biće održano predavanje i radionica kviz — „Guglovanje 2”. Učesnici će imati priliku da čuju kako funkcioniše Google, a potom i da sami kroz kviz pokušaju da brže i lakše dođu do informacija.

Predavač, Aleksandar Stefanov će pokazati na koje sve načine može lako da se dođe do većine informacija koje su potrebne i kako se vrši pretraga određenog sajta, kako da se pretražuju fotografije i druge stvari.

Pripremu za radionicu polaznici mogu vršiti na ovom sajtu.

Kome je namenjena radionica?

Deci od 10 do 15 godina.

Potrebne aplikacije na mobilnom/tabletu

Google Chrome, Google Translate, Shazam, Google Maps, Google Street View, Google Earth, Wikipedia, YouTube, Google Lens.

Uslovi za upis

  • Neophodno je da dete poseduje opšte poznavanje rada na računaru
  • Dete mora biti u mogućnosti da bude prisutno sve vreme trajanja radionice
  • Pristojno ponašanje i neometanje nastave je nužan preduslov
  • Prijave se primaju dok ima slobodnog mesta, jer je broj ograničen

**Ukoliko dete ima svoj laptop/tablet ili smart telefon neka ga ponese, jer će raditi na njima. Ukoliko nema, nekoliko računara i tableta će im biti na raspolaganju u Startit Centru Inđija.

O predavaču

Aleksandar Stefanov iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na kursevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Radionica Guglovanje 2” će biti održana 14. septembra od 11 do 14 časova u Startit Centru Inđija (Vojvode Stepe 2, u pasažu). Predavanje je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava obavezna putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Dragana Čvoro

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu