Guglovanje 2 — predavanje i radionica za osnovce u Startit Centru Inđija

Na radionici učenici će imati priliku da nauče kako da koriste Google i da se upoznaju sa njegovim aplikacijama.

U subotu, 14. septembra, u Startit Centru Inđija, od 11 do 14 časova biće održano predavanje i radionica kviz — „Guglovanje 2”. Učesnici će imati priliku da čuju kako funkcioniše Google, a potom i da sami kroz kviz pokušaju da brže i lakše dođu do informacija.

Predavač, Aleksandar Stefanov će pokazati na koje sve načine može lako da se dođe do većine informacija koje su potrebne i kako se vrši pretraga određenog sajta, kako da se pretražuju fotografije i druge stvari.

Pripremu za radionicu polaznici mogu vršiti na ovom sajtu.

Kome je namenjena radionica?

Deci od 10 do 15 godina.

Potrebne aplikacije na mobilnom/tabletu

Google Chrome, Google Translate, Shazam, Google Maps, Google Street View, Google Earth, Wikipedia, YouTube, Google Lens.

Uslovi za upis

  • Neophodno je da dete poseduje opšte poznavanje rada na računaru
  • Dete mora biti u mogućnosti da bude prisutno sve vreme trajanja radionice
  • Pristojno ponašanje i neometanje nastave je nužan preduslov
  • Prijave se primaju dok ima slobodnog mesta, jer je broj ograničen

**Ukoliko dete ima svoj laptop/tablet ili smart telefon neka ga ponese, jer će raditi na njima. Ukoliko nema, nekoliko računara i tableta će im biti na raspolaganju u Startit Centru Inđija.

O predavaču

Aleksandar Stefanov iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na kursevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Radionica Guglovanje 2” će biti održana 14. septembra od 11 do 14 časova u Startit Centru Inđija (Vojvode Stepe 2, u pasažu). Predavanje je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava obavezna putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Dragana Čvoro

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu