Guglaj Scratch — online radionica za decu u Startit Centru Zrenjanin

Radionica će biti održana od 16. do 25. oktobra, u popodnevnim časovima preko online platforme Zoom.

milicamilojkov
08/10/2020

Startit Centar Zrenjanin će od 16. do 25. oktobra u okviru projekta Meet and Code organizovati besplatne online radionice tokom kojih će deca, uzrasta do 10 do 15 godina, imati priliku da nauče kako da svoje projekte u programskom jeziku Scratch nadograđuju koristeći Google.

Tokom petodnevnog programa, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim i naprednim funkcijama programiranja u programskom jeziku Scratch. Dobiće smernice za pretragu već postojećih projekata, kako i uputstva za čitanje i analizu, preuzimanje i implementaciju koda u sopstveni problem ili projekat. Naučiće kako da preuzmu i obrade muziku i fotografije za svoj projekat.

Kome je namenjena?

Radionica je namenjena deci uzrasta od 10 do 15 godina koja imaju određeno predznanje u programskom jeziku Scratch.

Termini radionica

O predavaču

Predavač je Aleksandra Stefanov koji već 2 godine zajedno sa Startit Centrom sprovodi predavanja, radionice i kurseve za osnovce i srednjoškolce. Trenutno radi na realizaciji događaja koji podrazumeva Microsoft Office, Scratch i Python, ali konstantno radi na svojoj edukaciji i nadograđuje postojeće i kreira nove programe. Osmislio je radionicu “Guglovanje” na kojoj deca imaju mogućnost da nauče kako da pronađu prave infromacije na internetu. Po zanimanju je nastavnik i iza sebe ima višegodišnji rad sa decom u školi. U cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja i želi da pomogne deci da steknu osnovnu digitalnu pismenost kako bi im približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Radinica će biti održana od 16. do 25. oktobra, u popodnevnom treminu, preko online platforme Zoom.

Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

milicamilojkov

Objavio/la članak.

četvrtak, 8. Oktobar, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije