Graf baze podataka i Neo4j — meetup u Startit Centru Subotica

Događaj je zakazan za 12. decembar u 18 časova.

U Subotici će u četvrtak, 12. decembra, od 18 časova biti održan meetup na temu graf baze podataka i Neo4j-a. Predavanje će održati Nenad Gal, softverski inženjer i preduzetnik.

Graf baze podataka umesto relacionog koriste koncept grafa kao model podataka. Graf je struktura podataka koja se sastoji od čvorova (engl. Vertices) i grana između njih (engl. Edges). Sami čvorovi služe za čuvanje podataka organizovanih kao skup key-value parova, dok grane predstavljaju veze odnosno relacije između podataka.

Neo4j je jedna od vodećih svetskih graf baza podataka otvorenog koda, a neke od glavnih odlika su fleksibilna šema, skalabilnost, mogućnost replikacije, ACID model transakcija, kao i mogućnost indeksiranja.

Na predavanju će biti reči o razlikama, prednostima i manama graf baza u odnosu na neke druge, široko rasprostranjene, tipove baza podataka, zatim o najčešćim poljima primene ovakvih baza, Cypher jeziku, a predavač će se dotaći i nekih poznatih događaja u kojima su graf baze odigrale zapaženu ulogu.

Kome je predavanje namenjeno?

Predavanje je namenjeno programerima, administratorima baza podataka, studentima i svima onima koji žele da prošire svoje znanje o bazama podataka i njihovoj primeni.

O predavaču

Nenad Gal je preduzetnik i softverski inženjer sa više od 10 godina iskustva u IT svetu, sertifikovani AWS Cloud Solutions Architect i Neo4j Professional.

Skladištenje i obrada podataka, kao i vizuelizacija rezultata je nešto sa čim se rado hvata u koštac i čime se svakodnevno bavi.

Prijave

Događaj je zakazan za 12. decembar u 18 časova, u Startit Centru Subotica (Korzo 1 na drugom spratu).

Prisustvo ne meetup-u je besplatno, uz prijavu putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Željko Crnjaković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu