Google otkazao najavljene izmene koje bi nam učinile korišćenje interneta privatnijim, zbog pandemije

Kako navode, nastavak radova ovog tipa će biti moguć nakon pandemije.

Da li se informacijama koje daje User agent pruža previše prostora za ugrožavanje privatnosti korisnika? Uprkos različitim gledištima, Google je bio odlučio da preseče i umanji rizik i količinu informacija koju pregledači prosleđuju sajtovima i tako onemoguće zlonamernim akterima identifikovanje korisnika. 

Kako navodi The Register, zbog nepredviđenih uticaja COVID-19 na ekosistem veb razvoja planovi su pomereni na 2021. godinu. „Istovremeno pratimo situaciju i vraćamo se na započet zadatak u skladu sa razvojem događaja”, navode na forumu iz Google-a.

Planirane izmene predviđaju veću korsepodenciju između klijenta i servera i metod razmene informacija koji bi omogućio pretraživaču da odabere hoće li pružiti ove informacije, poput serijskog modela uređaja, tehničkih karakteristika i drugih podataka serveru. Kako će se opseg identifikacije umanjiti, kod oglašivača postoji bojazan da će biti manja mogućnost da utvrde da li je oglas stigao do osoba umesto botova. Oglašivači veruju da bi dosadašnji sistem za utvrđivanje prevara postao daleko manje upotrebljiv, a postoje i cinični komentari da Google-u, velikom oglašivaču naravno, ovo neće smetati jer ima druge metode za identifikaciju osoba.

Podsetimo se da je ova mera slične prirode kao i druge odluke koje ovih dana Google donosi. Kako je Startit Dnevnik već pisao, prvi put u istoriji poslovanja kompanija odlučuje da uspori zapošljavanje do kraja godine. Prethodnih dana bilo je još povoda za osvrt na bezbednost ličnih podataka – Apple i Google dele podatke o kretanju korisnika, dok istovremeno Snouden upozorava – Nadzor će nadživeti pandemiju.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu