Google Maps vozačima u Srbiji donosi značajnu promenu — znaćete i lokaciju radara, i ograničenja brzine

U Srbiji će vozači uskoro moći da preko Google Maps aplikacije vide ograničenje brzine, ali i radare na putu.

Google Maps aplikacija dobija nove funkcije koje su prethodno bile dostupne isključivo za Google-ovu aplikaciju za navigaciju Waze. Kompanija je potvrdila da će korisnici Google Maps-a moći da vide ograničenja brzine i gde se nalaze radari i to u više od 40 zemalja sveta, među kojima je i Srbija. Ovo poboljšanje funkcija ogleda se pre svega u proširenju broja zemalja koje imaju ove mogućnosti jer je do skoro ovo bilo moguće samo u nekim “povlašćenim” zemljama.

Google je tačan broj zemalja koje će obuhvatiti ova promena nedavno potvrdio Tech Crunch-u. Zemlje koje sada imaju mogućnost da preko aplikacije vide kamere za brzinu pored SAD,Velike Britanije, Kanade, Španije, Rusije, Australije i Brazila su i Meksiko, Indija, Češka, Estonija, Finska, Grčka, Mađarska, Island, Izrael, Italija, Norveška, Poljska, Portugal, Litvanija, Letonija, Norveška, Švedska, Slovačka i Holandija.

Zanimljivo je i da su azijske zemlje kao što su Jordan, Oman, Japan, Kuvajt, Katar i Saudijska Arabija, ali i afričke poput Južne Afrike, Tunisa i Zimbabvea, takođe dobile ovu mogućnost.

Od zemalja u našem okruženju osim Srbije ove novine obuhvatiće i Rumuniju, Mađarsku, Hrvatsku, Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu.

Google prethodnih godina nije žurio u ideji da u Google Maps integriše neke osobine koje je sadržala Waze aplikacija. Umesto toga Maps je Google-u služila kao šira platforma koja je ljudima pomagala u pronalaženju nekog mesta, uključujući i obližnje kompanije i Google oglašivače. Međutim, još prošle godine neki korisnici su počeli da dobijaju notifikacije od ove aplikacije koje su sadržale izveštaje o incidentima na putu, kao i oograničenju brzine koje su se javljale na Google Maps-u.

Kompanija  je ovu mogućnost počela da razvija pre dve nedelje, kako bi korisnici iz više zemalja videli kamere za merenje brzine na mapi aplikacije. Uvođenje ovih opcija se u isto vreme odvija i na Android i IOS, tako da korisnici nijedne od ovih platformi neće biti uskraćeni za nove opcije. Ograničenje brzine na putu nalaziće se u donjem uglu aplikacije, dok će se promene brzine javljati u obliku ikonica na ekranu kako se vi budete kretali.

Međutim, ono što je mnoge zbunilo je to što Google još uvek nije dao precizne informacije u vezi sa ovim novinama, kao ni kada će one biti dostupne. Ovome je doprinela i činjenica da su se različite opcije javljale tokom razvoja u različitim zemljama.

Uprkos korisnosti upozorenja u vezi sa brzinom, Waze ostaje korisnija navigacijska platforma zbog svoje sposobnosti da izveštava o svim informacija – uključujući policijske patrole, padove, automobile koji su se zaustavili na putu, cene goriva, zatvaranje ulica, prepreke na putu i još mnogo toga.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Marija Milutinović

Unesite termine za pretragu