Nakon što je aplikacija Robinhood zabranila svojim korisnicima da trguju na berzi, pošto su svojim delovanjem ugrozili velike investicione fondove, usledio je njihov revolt na Play Store-u u vidu ocenjivanja ove aplikacije samo jednom zvezdicom. Međutim, Google aktivno briše takve ocene, potvrdila je ta kompanija za Verge, jer smatra da nisu u skladu s politikom pisanja recenzija. 

Na taj način Google utiče na to da ukupna ocena aplikacije ne bude upravo jedinica, što se desilo u jednom momentu. Trenutno se drži na 4.2, ali trka korisnika i Googleovih moderatora se nastavlja. Kako je jedan korisnik u komentaru napisao “da li ste zaista realni da ste izbrisali 250.000 ocena sa jednom zvezdicom”. 

Podsetimo, Robinhood je juče zabranio kupovinu aplikacija za trgovanje akcijama GameStopa-a, AMC-a i drugih kompanija koje su popularizovane na Redittovoj grupi Wall Street Bets. Naime, korisnici su uočili kako se veliki investitori ponašaju na berzi i odlučili da im kontriraju. Ti profesionalni ulagači su predviđali pad akcija ovih kompanija i kladili su se da će se upravo to desiti. Prilikom takvog poslovanja na berzi, vi novac dobijate ukoliko akcije zaista počnu da padaju, međutim ukoliko akcije počnu da rastu, vi gubite. Što vrednost akcija više raste, vi sve više gubite. 

Kako bi doveli do tog scenarija, ovi obični ljudi su se na Redittu dogovorili da podignu cene upravo GameStopa-a, lanca prodavnica video igara, koje se uglavnom nalaze u zabačenim uglovima tržnih centara, što samo ukazuje na pad njihove popularnosti. Slično je bilo i s ostalim kompanijama. 

Očigledno je sve to uzdrmalo investitore i učinilo da Robinhood reaguje na ovakav način, čime je ugrozio svoju misiju, a to je demokratizacija trgovine na berzi. Kada je App Store u pitanju, na njemu nema novih recenzija od srede, tako da ocena ove aplikacija u toj prodavnici za sada nije padala.