3 meseca nakon akvizicije, ManageWP integrisan — Postaje deo Pro servisa GoDaddy-a

Pro ManageWP bi trebalo da skrati sate održavanja Wordpress sajtova, bez obzira da li je hosting registrovan u GoDaddy-u ili nekoj drugoj kompaniji.

Strahinja Krstić - 2. Decembar, 2016.

GoDaddy, internet gigant i najveći registar domena na svetu, juče je objavio da će proširiti svoj Pro servis funkcionalnošću upravljanja više WordPress sajtova iz jednog panela, što je upravo ManageWP, koga je GoDaddy akvizirao pre 3 meseca i u Beogradu otvorio centar svojih operacija u Evropi.

Ovaj potez je bio logičan, uzevši u obzir da GoDaddy nudi uslugu domena i hostinga, a od sada će, u sklopu Pro servisa namenjenim veb dizajnerima i developerima, ponuditi i alat za upravljanje WordPress sajtovima. Pro ManageWP bi trebalo da skrati sate održavanja WordPress sajtova, bez obzira da li je hosting registrovan u GoDaddy-u ili nekoj drugoj kompaniji.

Jeff King, SVP hostinga kompanije iz Doline ovom prilikom izjavio je:

Jeff KingViše od 50% malih biznisa zapošljava profesionalca da kreira i održava njihov vebsajt na godišnjem nivou, a to važi i za mnoge od naših 14 miliona korisnika. Ova integracija doneće svima velike ekonomske benefite, a mi ćemo nastaviti da se trudimo da osnažimo saradnju sa veb dizajnerima i developerima širom sveta.

Vladimir Prelovac, osnivač ManageWP-a, a sada senior director of product management u GoDaddy-u zaključio je:

Vladimir PrelovacManageWP je jedan od vodećih WordPress alata i sada će biti na raspolaganju široj bazi korisnika koju GoDaddy opslužava. U saradnji sa njihovim timom, radimo naporno na što dubljoj integraciji sa GoDaddy Pro servisom.

U međuvremenu, ManageWP će nastaviti da radi i nudi širok spektar dodatnih servisa pod svojim brendom, uključujući i monitoring veb sajtova, automatsku migraciju, deployment, objavljivanje, i slično.