Global Game Jam Next — deca prave igre u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu

GGJ Next namenjen je za decu uzrasta od 12 do 17 godina, i održaće se u Beogradu, Zrenjaninu i Novom Sadu

Nekoliko godina unazad domaćini smo svetskog događaja Global Game Jam. Posredi je druženje koje okuplja sve one koji su zaljubljenici u pravljenje igara – programere, dizajnere, muzičare, pisce, koji kroz veoma kratak rok treba da naprave što bolju igru.

Ove godine, jul mesec namenili smo događaju GGJ Next, namenjenom mladima. Mališani i omladinci (od 12 do 17 godina) zainteresovani za programiranje i pravljenje igara okupiće se u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu da, okupljeni u timove, zajedno naprave igru. Akcija je pre svega edukativnog karaktera, a ne takmičarskog. Na zadatu temu mladi će se upoznati sa formatom “game jam” i kroz šestosatni događaj pokušati da izrade igru.

Okupljanje timova za GGJ Next Jam odigraće se u svakom gradu nekoliko dana pre samog događaja.

Beograd

Registracija i okupljanje timova za GGJ Next Belgrade održaće se u Startit Centru, Savska 5 od 12 do 16 časova, dana 12. jula, dok je GGJ Next Belgrade planiran za 16. jul, na istoj adresi, od 10 do 18 časova.

Zrenjanin

Registracija i okupljanje timova za GGJ Next Zrenjanin održaće se u Startit Centru, Trg Slobode 7, od 12 do 16 časova, dana 10. jula, dok je GGJ Next Zrenjanin planiran za 17. jul od 10 do 18 časova.

Novi Sad

Registracija i okupljanje timova za GGJ Next Novi Sad održaće se u Startit Centru, Mike Antića 2, od 12 do 16 časova, dana 18. jula, a GGJ Next Novi Sad, održaće se na istoj adresi, od 10 do 18 časova, dana 21. jula.

Napominjemo da registracija i okupljanje nisu edukacija za programiranje, već okupljaju decu i omladinu zainteresovanu za učešće na događaju GGJ Next, te podrazumeva da su već prošli bar jedan kurs programiranja u nekom od naših centara ili drugim sličnim ustanovama.

Takođe, polaznici koji nemaju programerske veštine, ali su zainteresovani da učestvuju kao umetnici, moraju da poznaju osnove digitalne ilustracije, tj. trebalo bi da umeju da crtaju na računaru. Isto tako oni koji žele da doprinesu igri nekom drugom veštinom; pisanjem ili komponovanjem muzike, dobro su došli pod uslovom da se dobro snalaze u radu na računaru.

GGJ Next je događaj koji okuplja polaznike u timove što je veoma dobra prilika da se upoznaju sa drugim mladim stvaraocima ili da kroz iskustvo prođu sa svojim društvom. U tom smislu ako vaše dete već ima drugare zainteresovane za učešće, prijavljujete svakog člana tima pojedinačno uz obavezno popunjavanje polja naziv tima.

Ukoliko vaše dete nema svoj tim, na pripremnom događaju imaće priliku da se upozna sa drugim učesnicima i formira tim uz našu pomoć.

Potrebno je da deca ponesu svoje računare, i to samo za GGJ događaj, dok za registraciju i okupljanje timova oni nisu potrebni.

Prijave:

Prijave za GGJ Next otvorene su do 10. jula u 00.00h.

Link za prijave na GGJ Beograd možete pronaći ovde, za Zrenjanin ovde, dok se za Novi Sad možete prijaviti ovde.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Danica Kovač

Unesite termine za pretragu