Global Game Jam — dvodnevni događaj pravljenja igara u novosadskom Startit Centru

Global Game Jam hakaton biće održan od 25. januara u 17 časova do 27. januara u 20 časova.

Jelena Voćkić - 18. Januar, 2019.

Global Game Jam predstavlja hakaton koji je fokusiran na razvoj igara. Na ovom događaju će svi ljubitelji igara, džemova i hakatona moći da se oprobaju u izradi igre na zadatu temu koja će biti naknadno objavljena. Rok za pravnjenje manje ili više dovršene, ali svakako funkcionalne igre biće 48 sati. Dosadašnja iskustva pokazala su da je to itekako moguće, pa su neke igre koje su se bile pravile na nekom od prošlih Globalnih Game Jamova prerastale iz prototipa i ideja u komercijalne proizvode koji se danas mogu kupiti na Steamu.

U januaru 2018. godine Globalni Game Jam je održan na 803 lokacija u 108 zemalja i stvoreno je 8,606 igara u jednom vikendu.

GGJ 2019 biće održan se od 25. do 27. januara se u novosadskom Startit Centru. Džem je takođe poznat i po tome što pomaže u podsticanju novih prijateljstva, povećanju poverenja i prilika unutar zajednice. Džem je i intelektualni izazov.

Svi zainteresovani za ovaj događaj su pozvani da istražuju nove tehnološke alate, pokušavaju da se oprobaju u novim ulogama u razvoju i testiraju svoje veštine kako bi uradili nešto što zahteva od njih da dizajniraju, testiraju i naprave novu igru u vremenskom periodu od 48 sati.

Sve resurse, koji bi mogli da budu od pomoći na ovom hakatonu potencijalni učesnici mogu pronaći na ovom linku.

Prijava

Global Game Jam biće održan od 25. januara u 17 časova do 27. januara u 20 časova u prostoru novosadskog Startit Centra (Miroslava Antića 2). Učešće na ovom događaju je besplatno, a prijave za ovaj događaj se mogu izvršiti putem ovog linka.