Git Bootcamp: Zero2Hero — dvodnevna radionica u beogradskom Startit Centru

Radionice će biti održane 12. i 19. septembra u periodu od 18 do 21 čas.

Git Bootcamp: Zero2Hero je dvodnevna radionica Git-a, alata za verzionisanje fajlova. Zbog svojih mogućnosti i fleksibilnosti koju pruža, Git je jedan od najrasprostranjenijih i najpopularnijih alata za verzionisanje fajlova i predstavlja svakodnevnicu za većinu programera.

Prisutni će na prvom terminu imati priliku da saznaju zašto i kada se Git koristi, šta ga izdvaja od ostalih alata za istu namenu, kako se konfiguriše i šta u kontekstu Git-a znači „grana” i „konflikt”. S druge strane, tokom drugog termina će biti obrađivani pojmovi kao što su interaktivni rebase, cherry-pick i git flow. Takođe biće reči i o tome kako git radi ispod haube i kako se rade prepravke istorije.

Pristuni će imati priliku da sve što čuju na radionici, odmah i sami probaju, i zato je potrebno poneti sopstveni laptop i instalirati Git Bash. 

Kome je radionica namenjena?

Radionica je prvenstveno namenjena onima kojima će ovo biti prvi kontakt sa Git-om, kao i onima koji ga već korsite, ali žele da kompletiraju svoje znanje.

O predavačima

Jelena Doroslovac je Java developer u kompaniji Asseco, trenira jogu i voli more. Bogdan Doroslovac je C/C++ developer u kompaniji Bosch, trenirao je krav magu i planinski je tip. Jelena je na strani bezbednosti i sjajnih web server mogućnosti CentOS i ne podnosi Linusove ispade, a Bogdan na strani starog dobrog Debian-a i njegove pouzdanosti i nažalost je slab na pomenutog Finca.

Upoznali su se pre 15 godina na Dungeons&Dragons sesiji, ali i dalje nisu odmakli od edicije 3.5. Umeju da se posvađaju oko garbage collector-a, žongliranja pointerima i verskih tema poput Vim ili Emacs, ali ono gde se bez ikakve sumnje slažu su naučna fantastika, putovanja po gradovima Evrope kao jedina opcija zajedničkog odmora, OpenSourceSoftware i ljubav prema prenošenju znanja.

Prijava

Bootcamp će biti održan 12. i 19. septembra sa početkom u 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Učešće je besplatno, ali je broj mesta ograničen, pa su prijave putem ovog linka neophodne.

*Potrebno je poneti sopstveni laptop.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Marija Anđelić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu