Git Bootcamp: Zero2Hero je dvodnevna radionica Git-a, alata za verzionisanje fajlova. Zbog svojih mogućnosti i fleksibilnosti koju pruža, Git je jedan od najrasprostranjenijih i najpopularnijih alata za verzionisanje fajlova i predstavlja svakodnevnicu za većinu programera.

Prisutni će na prvom terminu imati priliku da saznaju zašto i kada se Git koristi, šta ga izdvaja od ostalih alata za istu namenu, kako se konfiguriše i šta u kontekstu Git-a znači „grana” i „konflikt”. S druge strane, tokom drugog termina će biti obrađivani pojmovi kao što su interaktivni rebase, cherry-pick i git flow. Takođe biće reči i o tome kako git radi ispod haube i kako se rade prepravke istorije.

Pristuni će imati priliku da sve što čuju na radionici, odmah i sami probaju, i zato je potrebno poneti sopstveni laptop i instalirati Git Bash. 

Kome je radionica namenjena?

Radionica je prvenstveno namenjena onima kojima će ovo biti prvi kontakt sa Git-om, kao i onima koji ga već korsite, ali žele da kompletiraju svoje znanje.

O predavačima

Jelena Doroslovac je Java developer u kompaniji Asseco, trenira jogu i voli more. Bogdan Doroslovac je C/C++ developer u kompaniji Bosch, trenirao je krav magu i planinski je tip. Jelena je na strani bezbednosti i sjajnih web server mogućnosti CentOS i ne podnosi Linusove ispade, a Bogdan na strani starog dobrog Debian-a i njegove pouzdanosti i nažalost je slab na pomenutog Finca.

Upoznali su se pre 15 godina na Dungeons&Dragons sesiji, ali i dalje nisu odmakli od edicije 3.5. Umeju da se posvađaju oko garbage collector-a, žongliranja pointerima i verskih tema poput Vim ili Emacs, ali ono gde se bez ikakve sumnje slažu su naučna fantastika, putovanja po gradovima Evrope kao jedina opcija zajedničkog odmora, OpenSourceSoftware i ljubav prema prenošenju znanja.

Prijava

Bootcamp će biti održan 12. i 19. septembra sa početkom u 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Učešće je besplatno, ali je broj mesta ograničen, pa su prijave putem ovog linka neophodne.

*Potrebno je poneti sopstveni laptop.