Srednjoškolci napravili igru za nedelju dana— isprobajte Soulless, atmosferičnu 2D puzzle-platformu

Nakon uspeha na GameUpu i ohrabrujućih reakcija iskusnijih kolega, dvojica programera su sami napravili i izdizajnirali igru koju planiraju uskoro da puste u prodaju.

Frisky Fatal su dvojica učenika 3. razreda računarske gimnazije, koji su sami stvorili igru po imenu Soulless, atmosferični 2D puzzle-platformer smešten u svetu silueta.

Igrač se kreće kroz igru u koži Elina, stvorenja čiji je glavni cilj da spasi prijatelja, ali da bi to uradio, on mora da se upusti u pustolovine mračnog sveta. Njega vodi svetlo, a što dublje zalazi u igru, on postaje sve mračniji i Elin se suočava sa svojim najvećim strahovima.

Mehanike igre nikada nisu konstanta, uvek se menjaju i kombinuju od niva do nivoa.

Na ideju da pokrenu ovaj projekat, tvorci igre Radovan Dadasović i Luka Ćurčić, došli su nedelju dana pre događaja GameUp, koji je organizovao Mad Head Games u Startit Centru. Tada su rešili da naprave demo igru, koju bi predstavili iskusnijim kolegama i pokupili kritike za budući rad.

Pošto su reakcije na Soulless bile ohrabrujuće, dvojca programera su rešili da naprave igru. Potpuno sami su radili na svemu od game dizajna, animacija, game arta, do samog programiranja, pa čak i soundtracka.

I pored škole i programerskih takmičenja, kreatori su uobličili igru, koja još nije kompletna ali deo koji jeste je dostupan testerima. O planovima za budućnost igre Radovan i Luka kažu sledeće:

Glavni cilj sada nam je da prođemo Greenlight, kako bismo osigurali svoje mesto na Steam platformi, kao i da prikupimo nešto finansija na Indiegogo.

Svakako nastavljamo svakodnevni rad na igri, a ukoliko budemo pušteni na Steam, očekujemo da će biti gotova i puštena u prodaju u toku 2016. godine, verovatno početkom jeseni.

Trenutno je FriskyFatal u potrazi za izdavačem i ljudima koji će podržati Soulless, projekat talentovanih učenika iz NovogSada.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Julija Ćirić

Unesite termine za pretragu