Games.con — regionalnog festivala video igara i popularne kulture ovog vikenda u Beogradu

Događaj će biti održan od 6. do 8. decembra.

Četvrto izdanje Games.con-a, regionalnog festivala video-igara i popularne kulture, biće odrćan od 6. do 8. decembra na Beogradskom sajmu. Festival ima za cilj da okupi i poveže sve ljubitelje moderne industrije zabave na jednom mestu.

Festival, koji se održava pod sloganom ‚‚levelovati se mora”, okuplja sve vrste igrača i igara, počev od video-igra za računare, konzole i mobilne telefone, zatim kartične igare (Magic: The Gathering), kao i drugih, tradicionalnih društvenih igara, VR fudbala, mačevanja, takmičenja u veštinama letenja (dronovi i mini kvadrikopteri) i trci letelica. Posetioci i gejmeri će osim učešća na turnirima u igranju video-igara imati priliku da na štandovima svih izlagača isprobaju video-igre, kao i da učestvuju u esports takmičenjima.

Uz to će svi gosti Games.con-a moći iz prve ruke da čuju o filmu koji je ispirisan serijalom Ratovi zvezda, pošto će o ovom ostvarenju govoriti reditelj Stevan Filipović i glumci Darko Ivić, Jana Milosavljević i Slaven Došlo.

Osim glavne bine, deo festivala će, kao i prethodnih godina, biti Market Square, gde će između ostalih zanatlije, majstori rukotvorina, prodavci nakita, figurica, igračaka predstaviti svoju prodajnu ponudu i izložiti svoje radove.

Značajan deo Games.con-a i ove godine će biti Indie Corner gde će se okupiti predstavnici velikih i malih programerskih kuća. Oni će prezentovati svoje ideje i radove, a imaće i takmičarski karakter, pošto će najbolji tim imati priliku da otputuje na GamesDaily Connect u Londonu u aprilu 2020. godine i da svoju igru predstavi u sklopu Indie Prize showcase-a.

Kao i na gotovo svim strip i gejmerskim konvencijama, značajnu ulogu i na Games.conu ima kosplej, a osim prilike da na festivalu posetioci prošetaju obučeni u kostim nekog od omiljenih heroja iz sveta igara, stripa, filma ili literature, na takmičenju u kospleju najbolji takmičar će dobiti priliku da ode u Tokijo na Tokyo Games Show 2020. godine. Osim revije, kospleju će biti posvećena i panel diskusija.

Više detalja o učesnicima i programu dostupno je na sajtu festivala.

Ulaznice

Četvrti Games.con će biti održan od 6. do 8. decembra na Beogradskom sajmu. Svi zainteresovani ulaznice za ovaj događaj mogu naći ovde.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu