Games.con — regionalnog festivala video igara i popularne kulture ovog vikenda u Beogradu

Događaj će biti održan od 6. do 8. decembra.

Tanja Marin - 4. Decembar, 2019.

Četvrto izdanje Games.con-a, regionalnog festivala video-igara i popularne kulture, biće odrćan od 6. do 8. decembra na Beogradskom sajmu. Festival ima za cilj da okupi i poveže sve ljubitelje moderne industrije zabave na jednom mestu.

Festival, koji se održava pod sloganom ‚‚levelovati se mora”, okuplja sve vrste igrača i igara, počev od video-igra za računare, konzole i mobilne telefone, zatim kartične igare (Magic: The Gathering), kao i drugih, tradicionalnih društvenih igara, VR fudbala, mačevanja, takmičenja u veštinama letenja (dronovi i mini kvadrikopteri) i trci letelica. Posetioci i gejmeri će osim učešća na turnirima u igranju video-igara imati priliku da na štandovima svih izlagača isprobaju video-igre, kao i da učestvuju u esports takmičenjima.

Uz to će svi gosti Games.con-a moći iz prve ruke da čuju o filmu koji je ispirisan serijalom Ratovi zvezda, pošto će o ovom ostvarenju govoriti reditelj Stevan Filipović i glumci Darko Ivić, Jana Milosavljević i Slaven Došlo.

Osim glavne bine, deo festivala će, kao i prethodnih godina, biti Market Square, gde će između ostalih zanatlije, majstori rukotvorina, prodavci nakita, figurica, igračaka predstaviti svoju prodajnu ponudu i izložiti svoje radove.

Značajan deo Games.con-a i ove godine će biti Indie Corner gde će se okupiti predstavnici velikih i malih programerskih kuća. Oni će prezentovati svoje ideje i radove, a imaće i takmičarski karakter, pošto će najbolji tim imati priliku da otputuje na GamesDaily Connect u Londonu u aprilu 2020. godine i da svoju igru predstavi u sklopu Indie Prize showcase-a.

Kao i na gotovo svim strip i gejmerskim konvencijama, značajnu ulogu i na Games.conu ima kosplej, a osim prilike da na festivalu posetioci prošetaju obučeni u kostim nekog od omiljenih heroja iz sveta igara, stripa, filma ili literature, na takmičenju u kospleju najbolji takmičar će dobiti priliku da ode u Tokijo na Tokyo Games Show 2020. godine. Osim revije, kospleju će biti posvećena i panel diskusija.

Više detalja o učesnicima i programu dostupno je na sajtu festivala.

Ulaznice

Četvrti Games.con će biti održan od 6. do 8. decembra na Beogradskom sajmu. Svi zainteresovani ulaznice za ovaj događaj mogu naći ovde.