Future Kids meetup — edukacija dece i roditelja o IT-u u Dečjem kulturnom centru

Meetup je namenjen deci od 7 do 15 godina i njihovim roditeljima, i održaće se 20. maja.

Tanja Marin - 16. Maj, 2018.

Drugi po redu IT meetup za decu pod nazivom „Future Kids meetup” biće održan u nedelju 20. maja u velikoj sali beogradskog Dečjeg kulturnog centra sa početkom u 12 časova. Događaj, koji je namenjen deci uzrasta od 7 do 15 godina i njihovim roditeljima, organizuju Kliker IT centar za decu i Dečji kulturni centar, sa ciljem da ih informišu i edukuju o informacionim tehnologijama i aktuelnim trendovima u ovoj oblasti.

Tokom „Future Kids meetupa” stručnjaci u oblasti novih tehnologija će približiti deci svoje profesije kroz priču o 3D štampi, čitanju moždanih talasa pomoću mobilnog telefona itd.

O tome kako izgledaju početni koraci u svetu programiranja, sa čime se susretao prilikom pravljenja prvih igrica govoriće i polaznik Kliker IT centra za decu.

Posetioci će takođe imati priliku da upravljaju sa nekoliko vrsta robota, vide različite dronove i isprobaju olovke za 3D štampu.

Više informacija o ‚‚Future Kids meetupu” možete pronaći ovde.

Prijava

‚‚Future Kids Meetup” će biti održan 20. maja u Dečjem kulturnom centru u Beogradu u 12 časova. Prisustvo je besplatno, ali je prijava neophodna popunjavanjem ovog formulara. Broj mesta je ograničen na 440 (220 dece sa po jednim roditeljem ili starateljem).